«Σκληρή χώρα των θαυμάτων και το Τέλος του Κόσμου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Σκληρή χώρα των θαυμάτων και το Τέλος του Κόσμου

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Γιούρι Κοβαλένκο

Ο πίνακας στο εξώφυλλο είναι του Shigeo Okamoto
Μακέτα: Αντώνης Αγγελάκης

Σκληρή χώρα των θαυμάτων και το Τέλος του Κόσμου
  • ISBN: 960-03-1150-1
  • σελ. 504
  • 16 Ιουνίου 1996
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Είναι η εποχή που η διαχωριστική γραμμή μεταξύ Καλού και Κακού είναι πιο δυσδιάκριτη παρά ποτέ. Ο πόλεμος της πληροφορικής μαίνεται. Οι Σημειωτές, τα όργανα του Εργοστασίου, είναι αυτοί που αδίστακτα θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, για να κλέψουν απόρρητα μυστικά. Οι εκπρόσωποι του Συστήματος, οι Αριθμητές, θα κάνουν ακριβώς το ίδιο για να τα προστατεύσουν.

Σ' αυτόν τον πόλεμο κανόνες δεν υπάρχουν – μόνο το εφιαλτικό αποτέλεσμα μετράει. Κάπου ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, ή παράλληλα με αυτά, πάλλονται τα Παλιά Όνειρα, πιο δυσνόητα και ασαφή από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κι ο Έρωτας, απρόσωπος και ανώνυμος, λες κι είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος απ' όλους...

Βιογραφικά στοιχεία

Χαρούκι Μουρακάμι

Ο Χαρούκι Μουρακάμι γεννήθηκε στο Κομπέ το 1949, σπούδασε αρχαίο ελληνικό δράμα στο Πανεπιστήμιο της Γουασέντα και, στη συνέχεια, ανέλαβε τη διεύθυνση ενός τζαζ-μπαρ στο Τόκιο από το 1974 ως το 1981. Σ' αυτό το διάστημα εξέδωσε τρία μυθιστορήματα. Το τρίτο απ' αυτά είναι Το κυνήγι του Αγριοπρόβατου, (ελλ. έκδοση Εκδόσεις Καστανιώτη), το οποίο κέρδισε το λογοτεχνικό βραβείο NOMA για νέους συγγραφείς, θέτοντας τέρμα στην καριέρα του Μουρακάμι στο τζαζ-μπαρ. Με το επόμενο μυθιστόρημά του, Σκληρή χώρα των θαυμάτων και το Τέλος του Κόσμου, κέρδισε το περίφημο βραβείο Τανιζάκι. Με την έκδοση του Νορβηγικού δάσους, το 1987, το φράγμα έσπασε: το μυθιστόρημα αυτό, που εκδόθηκε σε δύο τόμους, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 4.100.000 αντίτυπα. Το Χόρεψε, χόρεψε, χόρεψε (1988) –συνέχεια του μυθιστορήματος Το κυνήγι του Αγριοπρόβατου– πούλησε πάνω από 1.000.000 αντίτυπα μέσα σε εννέα μήνες. Έχει μεταφράσει στα ιαπωνικά έργα των Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, Τζον Ίρβινγκ, Πολ Τερού, Ρέιμοντ Κάρβερ και Τιμ Ο' Μπράιαν.

Ο Χαρούκι Μουρακάμι ζει στη Ρώμη.