«Σου έχω εμπιστοσύνη» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Σου έχω εμπιστοσύνη

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Δήμητρα Δότση

Σου έχω εμπιστοσύνη
  • ISBN: 978-960-03-4967-2
  • σελ. 176
  • 9 Νοεμβρίου 2009
  • € 12,72

Περίληψη

Όλα πηγαίνουν μια χαρά στη ζωή του Τζίτζι Βιανέλο που ζει κι εργάζεται έχοντας ως προκάλυμμα το Chez Momo, το γκουρμέ εστιατόριό του. Ο ίδιος το αποκαλεί «ο τέλειος κόσμος μου». Μέχρι τη στιγμή που κάτι σκαλώνει στα γρανάζια αυτού του τέλειου κόσμου. Κάτι που συνδέεται με το παρελθόν του Τζίτζι ως προδότη. Και ξεκινά ο κατήφορός του στην άβυσσο με μια σειρά από αλλεπάλληλα, καταιγιστικά και αναπάντεχα πλήγματα.

Ο Αμπάτε και ο Καρλότο έγραψαν ένα αριστοτεχνικό και συνάμα «φαύλο» βιβλίο που παρουσιάζει τον αμείλικτο μηχανισμό της παρανομίας με μια απολαυστική και χαλαρή αίσθηση του χιούμορ. Και που μας ξεναγεί για πρώτη φορά στην άγνωστη χώρα της νοθείας των τροφίμων.

Βιογραφικά στοιχεία

Φραντσέσκο Αμπάτε

Ο Φραντσέσκο Αμπάτε γεννήθηκε στο Κάλιαρι το 1964. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και dj σε κλαμπ του νησιού με το όνομα Frisko. Με την ιδιότητα του συγγραφέα δημοσίευσε το 1998 το πρώτο του μυθιστόρημα Mister Diabolina (Castelvecchi). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Il cattivo cronista (Il Maestrale), Ultima di campionato, με αφορμή ένα σενάριο που κέρδισε το βραβείο Σολίνας (Il Maestrale) και Getsemani (Frassinelli).
Μάσιμο Καρλότο

O Μάσιμο Καρλότο γεννήθηκε στην Πάντοβα το 1956. Το πρώτο του μυθιστόρημα Il fuggiasco κυκλοφόρησε το 1995 και βασίστηκε στην προσωπική του περιπέτεια με τη δικαιοσύνη, όταν κατηγορήθηκε αδίκως για μια δολοφονία – κατηγορία για την οποία αθωώθηκε μετά από πολύχρονους αγώνες. Μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από είκοσι μυθιστορήματα και έχει δημοσιεύσει ισάριθμες συλλογές διηγημάτων. Τα βιβλία του –συνήθως αστυνομικά– έχουν έντονο πολιτικοκοινωνικό χρώμα και έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα Η αλήθεια του Αλιγάτορα (μτφρ. Χρίστος Ρομποτής, 2002) και Σου έχω εμπιστοσύνη (γραμμένο σε συνεργασία με τον Φραντσέσκο Αμπάτε, μτφρ. Δήμητρα Δότση, 2009), ενώ διήγημά του περιέχεται στη συλλογή Εγκλήματα (μτφρ. Ανταίος Χρυσοστομίδης, 2006).
Βιβλιογραφία