«Το καρτέλ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το καρτέλ

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Το καρτέλ
ebook
  • ISBN: 978-960-03-6067-7
  • epub logoePUB
  • σελ. 848
  • 10 Οκτωβρίου 2016
  • € 10,90

Περίληψη

2004. Μια αιματοβαμμένη βεντέτα εξελίσσεται στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού. Ο Αρτ Κέλερ, πράκτορας της Δίωξης επί τριάντα χρόνια, δεν έχει κλείσει τους λογαριασμούς του με τον Αδάν Μπαρέρα, τον αρχηγό του ισχυρότερου καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο. Ο τελευταίος βγαίνει από τη φυλακή με σκοπό να ανασυγκροτήσει την αυτοκρατορία που διέλυσε ο εχθρός του. Ο Κέλερ, αποφασισμένος να συγκρουστεί με αυτόν που του κατέστρεψε τη ζωή, ξεκινά έναν δεκαετή αγώνα για να συντρίψει τον αδίστακτο ναρκέμπορο. Η εμμονή με τη δικαιοσύνη –ή μήπως την εκδίκηση;– αποτελεί μέρος ενός ακήρυχτου και ανελέητου πολέμου αδιανόητης έντασης και αγριότητας, που εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Μεξικού, φθάνοντας μέχρι την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη. Το Καρτέλ είναι ένα συνταρακτικό μυθιστόρημα για τη σκιώδη πολιτική και τις βίαιες προεκτάσεις της. Μια ιστορία για την εξουσία και τη διαφθορά αλλά και την προσωπική μάχη ενός ανθρώπου να αντιπαλέψει με τον Διάβολο χωρίς να ξεπουλήσει την ψυχή του. Ο Ντον Γουίνσλοου ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία συγγραφέων, με καθηλωτική πένα και σκληρή ευαισθησία. Αυτή η μεξικάνικη σάγκα του, με τον καταιγιστικό της ρυθμό και τις διαρκείς ανατροπές, προκαλεί εφιάλτες και συγχρόνως αφυπνίζει τον αναγνώστη. 

 

«Ο Ντον Γουίνσλοου τα κατάφερε και πάλι. Το Καρτέλ είναι αναμφίβολα ένα θρίλερ πρώτης γραμμής, που κόβει την ανάσα, αλλά συγχρόνως δίνει συνέχεια στις διεισδυτικές περιγραφές των κινδύνων και των περιπλοκών στον κόσμο που ζούμε σήμερα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προτέρημα για έναν συγγραφέα από το να διαφωτίζει και συγχρόνως να ψυχαγωγεί. Ο Γουίνσλοου αυτά τα δύο τα έχει στο DNA του. Είναι ένας μάστορας του είδους και το αποδεικνύει για μια ακόμα φορά». 

ΜΑΪΚΛ ΚΟΝΕΛΙ 

«Ο ναρκοπόλεμος του Γουίνσλοου είναι μια άλλη εκδοχή του Νονού… Το Καρτέλ αποτελεί το magnum opus του… Ο Ντον Γουίνσλοου είναι για τον πόλεμο των  ΗΠΑ και του Μεξικού ενάντια στα ναρκωτικά ό,τι ο Τζέιμς Ελρόι για το σκληρό νουάρ του Λος Άντζελες». 

ΤΖΑΝΕΤ ΜΑΣΛΙΝ, The New York Times

«Η Δύναμη του Σκύλου και Το Καρτέλ από τον Ντον Γουίνσλοου με συνεπήραν ολοκληρωτικά. Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς για να ψυχαγωγηθεί συναισθηματικά;» 

ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ 

«Tο εκτενέστερο και καλύτερο μυθιστόρημά του μέχρι σήμερα. Είναι το “Πόλεμος και Ειρήνη” των ναρκωτικών. Γεμάτο ένταση και σκληρότητα, άγρια ατμοσφαιρικό, με συναρπαστική πλοκή και βάθος. 
Αποπνέει τη θολωμένη αίσθηση μιας δόσης καθαρής μεθαμφεταμίνης»..

ΤΖΕΪΜΣ ΕΛΡΟΪ

«Δεν χρειάζεται να διαβάσετε τη Δύναμη του Σκύλου για να σας συναρπάσει Το Καρτέλ, πρέπει όμως να διαβάσετε ό,τι έχει γράψει ο Ντον Γουίνσλοου, επειδή είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς θρίλερ σε αυτό τον πλανήτη».

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΠΕΡΣΙ, Esquire

 

Βιογραφικά στοιχεία

Ντον Γουίνσλοου

Ο Ντον Γουίνσλοου, με περισσότερα από δεκαεπτά μυθιστορήματα και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη του Ρόουντ Άιλαντ, όπου έμαθε να αγαπά τη λογοτεχνία. Πριν αφιερωθεί σε αυτή, έκανε διάφορες δουλειές και ταξίδεψε σε πολλές μεριές του πλανήτη. Με το πρώτο του μυθιστόρημα, A Cool Breeze on the Underground (1991), διεκδίκησε το Βραβείο Έντγκαρ. Μια ταινία και μια εκδοτική συμφωνία για το μυθιστόρημά του The Death and Life of Bobby Z (1997) του επέτρεψαν να εργαστεί αποκλειστικά ως συγγραφέας και να εγκατασταθεί στην αγαπημένη του νότια Καλιφόρνια, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση πολλών  από τα βιβλία του. Στη συνέχεια, άρχισε να ασχολείται πιο συστηματικά με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το μυθιστόρημά του Savages (2010) μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Όλιβερ Στόουν. Το 2012, του απονεμήθηκε το Βραβείο Ρέιμοντ Τσάντλερ. Η Δύναμη του Σκύλου (2005) και Το Καρτέλ (2015) αποτελούν ένα μυθιστορηματικό δίπτυχο, με τα δύο βιβλία να μπορούν να διαβαστούν και αυτόνομα.
Βιβλιογραφία

  • Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
  • Το καρτέλ, 2016