«Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Λένια Μαζαράκη

Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα
ebook
  • ISBN: 978-960-03-6767-6
  • epub logoePUB
  • σελ. 432
  • 8 Απριλίου 2020
  • € 9,90

Περίληψη

Το πραγματικό της όνομα είναι Γκαμπριέλ, αλλά οι φίλοι τη φωνάζουν Κοκό. Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1919 και η ίδια έχει εδραιώσει έναν επιτυχημένο οίκο μόδας. Ο μεγάλος έρωτας της σχεδιάστριας, ο Μπόι Καπέλ, σκοτώνεται σε αυτοκινητικό ατύχημα και εκείνη παραλύει από τη λύπη, φτάνει στα όρια της κατάρρευσης. Ωστόσο έχει φίλους καλούς που τη συντρέχουν και προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Εν τω μεταξύ εμφανίζεται και τη διεκδικεί ο διάσημος συνθέτης Ίγκορ Στραβίνσκι. Το ηθικό της αναπτερώνεται. Πλην όμως ο γάμος δεν την ενδιαφέρει και πολύ. Άλλα πράγματα αναζητά, συναισθήματα αυθεντικά, την αληθινή αγάπη. Η δουλειά πάντως παραμένει προτεραιότητά της. Εργατική, φιλόδοξη και ευφυής καθώς είναι, δεν ξέχασε ποτέ το κοινό όνειρο που μοιραζόταν με τον χαμένο σύντροφό της, να δημιουργήσουν ένα νέο, ιδιαίτερο άρωμα, το οποίο θα δώριζε στις εκλεκτές πελάτισσές της. Ένας ακόμα άντρας, ο Ντμίτρι Ρομανόφ, θα τη βοηθήσει να υλοποιήσει την ιδέα της, ταξιδεύοντας μαζί της στη Νότια Γαλλία, την κοιτίδα όλων των υπέροχων αρωμάτων. Κοκό Σανέλ – μια μοναδική γυναίκα και μια σπουδαία ερωμένη. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής της.

 

«Από τη θλίψη για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να προκύψει κάτι καινούργιο και σημαντικό, όπως τόσο γλαφυρά μας δείχνει η Μισέλ Μαρλί με το παράδειγμα της Κοκό Σανέλ».

Absolut Beautiful

 

«Η Μισέλ Μαρλί ερεύνησε ενδελεχώς τη ζωή της Κοκό Σανέλ και έγραψε μια συναρπαστική μυθιστορηματική βιογραφία».

Aachener Zeitung

 

«Αφεθείτε στη μαγεία ενός κόσμου που είναι γεμάτος αρώματα και πανέμορφα υφάσματα».

Delmenhorster Kreisblatt

 

«Εντυπωσιακή και διαφωτιστική αφήγηση».

Märkische LebensArt

 

Βιογραφικά στοιχεία

Μισέλ Μαρλί

Πίσω από το γαλλικό ονοματεπώνυμο Μισέλ Μαρλί κρύβεται η Γερμανίδα Μικαέλα Γιάρι, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν κατακτήσει τις λίστες των μπεστ σέλερ. Γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1956 και μεγάλωσε, λόγω του συνθέτη πατέρα της, μέσα στον κόσμο του κινηματογράφου και της μουσικής. Έζησε για πολλά χρόνια στο Παρίσι, ενώ τώρα μένει με τον σύζυγό της και τον σκύλο τους στο Βερολίνο και στο Μόναχο.


facebook

Βιβλιογραφία