«κεχριBARι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

κεχριBARι

κεχριBARι
  • ISBN: 978-960-03-6917-5
  • σελ. 176
  • 25 Οκτωβρίου 2021
  • € 12,00

Περίληψη

Είναι απλό: είτε θα πεθάνω, είτε θα ξαναγεννηθώ.

Πιάνω την κάννη και τη στρέφω στο μέτωπό μου.

Δεν ξέρω αν η ιδέα που μου καρφώθηκε στο κεφάλι θα πιάσει. Δεν έχω χρόνο να το σκεφτώ. Το επόμενο που μου καρφώνεται στο κεφάλι είναι μια σφαίρα.

Είναι απλό: είτε θα πεθάνω, είτε θα ξαναγεννηθώ…

 

Ένας άντρας αποφασίζει να πάει μερικές μέρες στην Άνδρο για να διευθετήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Πάνω στο καράβι γνωρίζει μια κοπέλα, την Μπριγκίτε, και κατεβαίνουν μαζί στο λιμάνι του Γαυρίου. Η Μπριγκίτε του συστήνει τον αρκετά μεγαλύτερο σύντροφό της, τον Γέρο, ιδιοκτήτη του μοναδικού τζαζ μπαρ του νησιού. Από την πρώτη στιγμή της συνάντησης φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση του ζευγαριού. Έτσι δεν αργεί να σχηματιστεί ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο, μέχρι που το παρελθόν χτυπάει την πόρτα των τριών ηρώων και οι σκελετοί αρχίζουν να βγαίνουν από την ντουλάπα του καθενός, διψώντας μονάχα για αίμα.

Βιογραφικά στοιχεία

Δώρος Αντωνιάδης

Ο Δώρος Αντωνιάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974 και ζει στην Αθήνα με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Το πρώτο του βιβλίο (Στο μάτι του ταύρου, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2015) συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα της Εταιρείας Συγγραφέων, ενώ τα επόμενα δύο βιβλία του (memento mori, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018, και κεχριBARι, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2021) συμπεριλήφθηκαν στις βραχείες λίστες των κρατικών βραβείων λογοτεχνίας της Κύπρου. Δύο βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αλβανικά, ενώ έχει συμμετάσχει με διηγήματά του σε συλλογικούς τόμους της σειράς Ελληνικά εγκλήματα (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Στο blog του dorosantoniadis.com γράφει για τα βιβλία που διαβάζει και τις ταινίες που βλέπει, ενώ συχνά γράφει και μικρές ιστορίες για τον κόσμο όπου ζει.


facebook

Βιβλιογραφία