«Ο διαβολικός λοχαγός Μπερτράν» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο διαβολικός λοχαγός Μπερτράν

Μυθιστόρημα μυστηρίου

Μετάφραση:
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Ο διαβολικός λοχαγός Μπερτράν
Νέα τιμή!
  • ISBN: 978-960-03-5037-1
  • σελ. 160
  • 11 Νοεμβρίου 2013
  • € 5,90

Περίληψη

Ο διαβολικός λοχαγός Μπερτράν είναι μια ιστορία τρόμου και παράνοιας. Ο Σκορομπογκάτοφ αναγκάζει τον αναγνώστη του να παρακολουθήσει τη φρίκη ενός αποκλεισμένου από τη σχιζοφρένεια μυαλού στις δαιδαλώδεις διαδρομές του έρωτα, της ζήλιας, του τρόμου, του φόνου. Από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, η αγωνία για την έκβαση της ιστορίας δεν εγκαταλείπει όποιον πάρει στα χέρια του αυτό το βιβλίο. Λακωνικός και συγχρόνως σπαρακτικός, ο συγγραφέας καταδύεται στα βάθη του πόνου των βασανισμένων ηρώων του σε ένα σκοτεινό, φρικιαστικό περιβάλλον.


«Πότε πότε, αν και πολύ σπάνια, ένα μυθιστόρημα ή μια ιστορία από έναν άγνωστο συγγραφέα μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει ιδιοφυΐα».

Gazet van Antwerpen

«Διάβασα τον Διαβολικό λοχαγό Μπερτράν απνευστί και παρέμεινα δέσμιός του και μετά το τέλος της ανάγνωσης».

NRC Handelsblad

«Ένα μυθιστόρημα που σε καθηλώνει σαν ταινία του David Lynch. Μεγάλη λογοτεχνία, μεγάλος συγγραφέας».

Focus

«Μια ρωσική ιστορία αλά Edgar Allan Poe, γραμμένη με κομψό και συναρπαστικό ύφος».

Lektuurgids

Βιογραφικά στοιχεία

Αλεξάντρ Σκορομπογκάτοφ

Ο Αλεξάντρ Σκορομπογκάτοφ γεννήθηκε το 1963 στη Λευκορωσία. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στο Μινσκ, θεολογία στο Θεολογικό Ινστιτούτο Σεν Ζορζ του Παρισιού και είναι απόφοιτος του Λογοτεχνικού Iνστιτούτου Γκόρκι στη Μόσχα. Εργάστηκε ως υπάλληλος τσίρκου, νυχτοφύλακας σε παιδικό σταθμό, δημοσιογράφος στην κρατική ραδιοφωνία, συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Liberty», μεταφραστής, καθηγητής ρωσικών. Σήμερα ζει στην Αμβέρσα. Ο διαβολικός λοχαγός Μπερτράν, που γράφτηκε το 1991, έλαβε το πρώτο βραβείο του ρωσικού διαγωνισμού «Γιούνοστ» και έχει μεταφραστεί στην Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Άλλα του βιβλία: Κοκαΐνη (2003), Το πορτρέτο ενός άγνωστου κοριτσιού (2008).