«Μια νύχτα με την Κόκκινη» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μια νύχτα με την Κόκκινη

Μυθιστόρημα. Νέα έκδοση, συμπληρωμένη

Στο εξώφυλλο έργο του Θοδωρή Κανάκη (λεπτομέρεια).

Μια νύχτα με την Κόκκινη
ebook
  • ISBN: 978-960-03-6022-6
  • epub logoePUB
  • σελ. 144
  • 16 Ιουνίου 2016
  • € 4,90

Περίληψη

Μια ιστορία δρόμου. Μια γυναίκα, χωρίζοντας απ’ τον μεγάλο της έρωτα, παίρνει τους δρόμους. Ο πόνος την σπρώχνει να κάνει ένα μακρύ ταξίδι. Αφήνει πίσω της την Πάτρα, τους φίλους, τα μπαρ, τον εαυτό της. Από την Πάτρα με οτοστόπ στην Ήπειρο. Χειμώνα, σ’ έρημους δρόμους, με οδηγούς άγνωστους άντρες. Από τα Γιάννενα θα βρεθεί σ’ ένα νησί, την Πάτμο. 

Κι από την Πάτμο στην κορυφή της αγωνίας της. Θα υποχρεωθεί να περάσει πολλά για να ξανακερδίσει την ανεξαρτησία του κορμιού της. Θα κινδυνέψει να χάσει και την ψυχή της, αλλά θα την ξαναβρεί στο σχήμα ενός παιδιού που κοιμάται. Τότε, μέσα στην απόρριψη, μέσα στον φόβο και στη σιωπή, ανακαλύπτει τη φύση και το μεγαλείο του έρωτα και του εαυτού της. 

Οι αισθήσεις και τα αισθήματά της οξύνονται σε απρόσμενο βαθμό και ο ίδιος της ο πόνος γίνεται ο δρόμος μιας πρωτόγνωρης αυτογνωσίας. Επειδή ο έρωτας, για εκείνους που τον τολμούν και τον αντέχουν, παραμένει η σπουδαιότερη αφορμή για να εξερευνήσουμε τις πιο απρόσιτες, τις θεϊκές εκτάσεις της ύπαρξής μας.

Βιογραφικά στοιχεία

Κωστής Γκιμοσούλης

Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Έγραψε διηγήματα, όπως Η κραυγή της πεταλούδας, νουβέλες και μυθιστορήματα, όπως τα Μια νύχτα με την ΚόκκινηΑνατολήΧέρι στη φωτιάΒρέχει φωςΤο θηρίο είναι παντούΕξομολόγηση σ’ έναν κολομβιανό σκύλοΣτάχτη στα μάτιαΟ άγγελος της μηχανήςHernight on redΤο φάντασμά τηςΤο αηδόνι στο πόδι τηςκαι Μεταξοχώρι (Aλφάβητο για όρη). Επίσης έγραψε ποίηση (O ξυλοκόπος πυρετόςH αγία μελάνηΤο στόμα κλέφτηςΕπικίνδυνα παιδιάΑγάπη από ζήλια). Το 2001 εκδόθηκε o Μαύρος χρυσός, ένα βιβλίο του που περιέχει ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το Για να μάθεις να πετάς, με ιστορίες-παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, και με εννέα ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη εμπνευσμένες ειδικά για το βιβλίο. Το 2013 εκδόθηκε το Δυο μήνες στην αποθήκη, μια προσωπική μαρτυρία από την παραμονή του σε νοσοκομείο. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε (με μικρά πεζά, ποιήματα και σχέδια του ίδιου), το 2016 το αφήγημα Ο Μέσα και ο Έξω και το 2018 το βιβλίο Όλες μία (Σαν μυθιστόρημα). Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Για την ποιητική του συλλογή Ο ξυλοκόπος πυρετός πήρε το βραβείο Μαρίας Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς. Έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου 2023.


email

Βιβλιογραφία