«Το λουζεράκι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το λουζεράκι

Νο 263

Για παιδιά από 10 ετών και άνω
Το λουζεράκι
ebook
  • ISBN: 978-960-03-6765-2
  • epub logoePUB
  • σελ. 144
  • 3 Απριλίου 2020
  • € 5,90

Περίληψη

Η Θάλεια, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, είναι ένα κορίτσι που περνά σχεδόν απαρατήρητο. Δεν έχει σπουδαίες επιδόσεις στο σχολείο, ούτε και πολλά ενδιαφέροντα. Είναι ένα ήσυχο, ντροπαλό, ίσως και δειλό παιδί χωρίς αυτοπεποίθηση και με ελάχιστους φίλους. Ώσπου μια παρεξήγηση θα τη φέρει ξαφνικά στο προσκήνιο και θα την κάνει στόχο πειραγμάτων και ειρωνείας των συμμαθητών της, κάποιοι από τους οποίους θα της φερθούν πολύ σκληρά, γεγονός που σιγά σιγά την οδηγεί στην απομόνωση και στο περιθώριο. Θα μπορέσει άραγε να νικήσει το φόβο και τη δειλία της και να αντιμετωπίσει όσους τη θεωρούν αδύναμη – και κυρίως τον ίδιο της τον εαυτό; Και τι ρόλο θα παίξει η σχολική θεατρική παράσταση σ’ αυτό;

Το λουζεράκι είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, μια γλυκόπικρη και συνάμα τρυφερή ματιά στην εφηβεία και τη νέα πραγματικότητα που τη συνοδεύει, με διλήμματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και επιλογές που ίσως καθορίσουν όλη μας τη ζωή.

Βιογραφικά στοιχεία

Ελένη Τασοπούλου

Η Ελένη Τασοπούλου γεννήθηκε και ζει στο Αγρίνιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και έκανε μεταπτυχιακά στην Contemporary Sociology στο Lancaster University στην Αγγλία.

Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2016, 2017, 2018) για τα βιβλία της Το σκιάχτρο και η τριανταφυλλιά, Το λουζεράκι και Ο σκέιτερ και το φανταστικό υπερόπλο. Το 2019, το παραμύθι της Η αράχνη και το φεγγαρόφωτο βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το 2020 τιμήθηκε με το βραβείο εφηβικού-νεανικού βιβλίου του Ελληνικού Τμήματος της IBBY-Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Το λουζεράκι.

Έχει μια κόρη, την Εύα.
Βιβλιογραφία