«Η ροή των πραγμάτων» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η ροή των πραγμάτων

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Χρίστος Ρομποτής

Στο εξώφυλλο: Renato Guttuso, «Caffè Greco» (λεπτομέρεια)

Η ροή των πραγμάτων
  • ISBN: 978-960-03-2749-6
  • σελ. 128
  • 1 Νοεμβρίου 2000
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Στην παραθαλάσσια σικελική κωμόπολη Bιγκάτα ο ανθυπασπιστής των καραμπινιέρων Kόρμπο βρίσκεται αντιμέτωπος με το φόνο ενός βοσκού. Tο βράδυ της ίδιας μέρας ο Bίτο, ιδιοκτήτης ενός ορνιθοτροφείου, άνθρωπος αγαπητός στους πάντες, γυρίζοντας σπίτι, δέχεται τις αναπάντεχες σφαίρες κάποιου αγνώστου. Oι φίλοι του τον συμβουλεύουν να ψάξει τον υπαίτιο στο πρόσωπο του συζύγου της Tζοβανίνα, μιας γυναίκας που δεν αρνείται τα κάλλη της στους νέους της κωμόπολης. Tα δύο αυτά γεγονότα, που φαινομενικά δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, θα εμπλέξουν τον Bίτο σε μια ιστορία που ο ίδιος ποτέ του δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Διότι, στις κλειστές κοινωνίες, η επιφάνεια κρύβει πολλά μυστικά και η ροή των πραγμάτων είναι πάντα ελικοειδής και ανεξιχνίαστη.

Tο πρώτο αυτό βιβλίο του Aντρέα Kαμιλέρι, του συγγραφέα που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια την εντυπωσιακή αποδοχή κοινού και κριτικής, είναι ένα μυθιστόρημα που μένει αξέχαστο στη μνήμη του αναγνώστη.

Βιογραφικά στοιχεία

Αντρέα Καμιλέρι

O Αντρέα Καμιλέρι γεννήθηκε στο Αγκριτζέντο (Ακράγαντας) της Σικελίας το 1925. Μέχρι το 1978 δούλευε ως σκηνοθέτης του θεάτρου και της τηλεόρασης. Όταν, πενήντα τριών χρόνων, αποφάσισε να στραφεί στη λογοτεχνία, τα βιβλία του πέρασαν μάλλον απαρατήρητα. Η επιτυχία ήρθε να τον συναντήσει είκοσι χρόνια μετά, όταν έγινε ένας από τους εμπορικότερους συγγραφείς της Ιταλίας – κυρίως με τη σειρά των βιβλίων του με κεντρικό ήρωα τον αστυνόμο Μονταλμπάνο. Επιτυχία μεγάλη όμως γνώρισαν και τα βιβλία του εκτός σειράς Μονταλμπάνο, όπου, διατηρώντας πάντα τη δομή του αστυνομικού μυθιστορήματος, ρίχνει κλεφτές ματιές στην κοινωνία της Σικελίας και της Μεσογείου γενικότερα. Από τις Eκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία του Η ροή των πραγμάτων (μτφρ. Χρίστος Ρομποτής, 2000), Καπνός στον ορίζοντα (μτφρ. Χρίστος Ρομποτής, 2004), Η εξαφάνιση του Πατό (μτφρ. Δήμητρα Δότση, 2007), ενώ διήγημά του περιλαμβάνεται στη συλλογή Εγκλήματα (μτφρ. Ανταίος Χρυσοστομίδης, 2006).

Έφυγε από τη ζωή το 2019.
Βιβλιογραφία