«Λυκοφιλίες» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Λυκοφιλίες

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Ινώ Βαν Ντάικ-Μπαλτά

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης
Φωτογραφία εξωφύλλου: Magali Nougarede / Millenium / Apeiron Photos

Λυκοφιλίες
  • ISBN: 978-960-03-4638-1
  • σελ. 304
  • 7 Ιουλίου 2008
  • € 15,90

Περίληψη

Μια κρύα νύχτα του χειμώνα η βίλα του Έιβερτ και της Μπαμπέτ Στρέικ γίνεται παρανάλωμα της φωτιάς. O πετυχημένος επιχειρηματίας Έιβερτ χάνει τη ζωή του, αλλά η γυναίκα και τα δυο του παιδιά γλιτώνουν σαν από θαύμα. Oι φίλοι τους, όλοι νέοι και επιτυχημένοι, είναι σοκαρισμένοι και συμπαραστέκονται στην Μπαμπέτ και στα παιδιά όπως μπορούν. Η Κάρεν, που αφηγείται την ιστορία, φιλοξενεί την Μπαμπέτ στο σπίτι της. Λίγες εβδομάδες αργότερα η Χάνεκε, η καλύτερη φίλη της Κάρεν, πέφτει από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Άμστερνταμ. Αυτοκτονία, συμπεραίνει η αστυνομία. Είναι όμως πράγματι αυτοκτονία; Η Κάρεν δεν μπορεί να το πιστέψει και αρχίζει να ψάχνει για την αλήθεια. Σιγά-σιγά ανακαλύπτει ότι στη χώρα των γιάπηδων δεν είναι όλα ονειρικά πλασμένα…

Ένα συναρπαστικό θρίλερ γεμάτο σασπένς για μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν πάση θυσία να διατηρήσουν την εικόνα του επιτυχημένου, πατώντας, κυριολεκτικά, επί πτωμάτων. Από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στην Oλλανδία.

Βιογραφικά στοιχεία

Σάσκια Νόορτ

Η Σάσκια Νόορτ γεννήθηκε το 1967. Γνωστή ως δημοσιογράφος, κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα Επιστροφή στην ακτή το 2003. Το δεύτερο μυθιστόρημά της Λυκοφιλίες υπήρξε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των τελευταίων χρόνων στην Oλλανδία και ήταν υποψήφιο για το βραβείο «Χρυσή Θηλειά». Ακολούθησε το τρίτο της μυθιστόρημα Oι νέοι γείτονες (2006).