- Νέες εκδόσεις
- Υπό έκδοση
- Συγγραφείς
- Κατάλογος
- Βιβλία για παιδιά
- Εκπαιδευτική γωνιά
- Πανεπιστημιακά
- Νόμπελ λογοτεχνίας
- Εκδόσεις πολυμέσων
- Ψηφιακά βιβλία (ebooks)
- Προσφορές (63)
- Συλλεκτική επετειακή σειρά
Η επιστροφή του αστυνόμου ΜπέκαΟ ήρωας του Γιάννη Μαρή σε νέες περιπέτειεςΔιηγήματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - NOIRΕπιμέλεια: Αθηνά Κακούρη, Κώστας Θ. ΚαλφόπουλοςΣύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης |
ebook Νέα τιμή! |
Sorry mate, won't work any more.
Τι κοινό στοιχείο μπορεί να έχουν μεταξύ τους ένα «τελευταίο ραντεβού» στο Ζάππειο, ένας «ματωμένος γάμος» στη Χαλκιδική, τζόγος με ολέθριες συνέπειες στο Καφενείον «Των Φιλάθλων», ένας φόνος από βιβλιοφιλία, ένα υπηρεσιακό ταξίδι στη χιονισμένη Βενετία, ένα American Bar στη Θεσσαλονίκη, μια παλιά ιστορία από το εβραϊκό Ολοκαύτωμα, κοσμικές συγκεντρώσεις σε αθηναϊκά σπίτια, ή «ένας άνθρωπος με το λευκό κοστούμι»; Είναι ορισμένες από τις υποθέσεις που καλείται να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Μπέκας, όπως τον επαναφέρουν στην Υπηρεσία δεκαπέντε διηγήματα από σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας προς τιμήν του Γιάννη Μαρή (1916-1979).
Με την υπογραφή των Ανδρέα Αποστολίδη, Νεοκλή Γαλανόπουλου, Παναγιώτη Γιαννουλέα, Αντώνη Γκόλτσου, Τιτίνας Δανέλλη, Βασίλη Δανέλλη, Άννας Δάρδα-Ιορδανίδου, Δημήτρη Κεραμέα, Νίνας Κουλετάκη, Δημήτρη Μαμαλούκα, Τεύκρου Μιχαηλίδη, Αθηνάς Μπασιούκα, Γιάννη Πανούση, Αργύρη Παυλιώτη και Φίλιππου Φιλίππου.
Είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Έχει γράψει αστυνομικά μυθιστορήματα, καθώς και μία συλλογή αστυνομικών διηγημάτων. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά βιβλία των συγγραφέων Τζέιμς Ελρόι, Τσέστερ Χάιμς, Πατρίσια Χάισμιθ, Τζερόμ Τσάριν, Ρέιμοντ Τσάντλερ, Ντάσιελ Χάμετ, Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ κ.ά. Το 2009 εκδόθηκε ένας συγκεντρωτικός τόμος με δοκίμιά του για την ιστορία και τις σύγχρονες τάσεις της αστυνομικής λογοτεχνίας. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, πολλά ντοκιμαντέρ και περισσότερα από εκατό επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα. Το ντοκιμαντέρ του Ένας τόπος χωρίς ανθρώπους για την εκδίωξη της φυλής των Μασάι από τα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας απέσπασε έξι διεθνή βραβεία.
Ο Νεοκλής Γαλανόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Εργάζεται ως δικηγόρος. Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα, ένα βιβλίο με νουβέλες, καθώς και διηγήματα ενταγμένα σε συλλογικούς τόμους με αστυνομικές και νουάρ ιστορίες. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).
Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας γεννήθηκε στη Στούπα της μεσσηνιακής Μάνης το 1947. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες. Εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής και σύμβουλος σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Τώρα είναι συνταξιούχος. Έχουν εκδοθεί τα αστυνομικά μυθιστορήματά του: Κόκκινη Ομίχλη στο Κάστρο (2007, θα επανεκδοθεί από τις εκδόσεις Ωκεανός) και Προφανής Ένοχος (2009, εκδόσεις Ωκεανός). Το τρίτο αστυνομικό μυθιστόρημά του θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις ίδιες εκδόσεις.
Ο Αντώνης Γκόλτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον Απρίλιο του 2007 συντονίζει τη Λέσχη Αστυνομικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο. Επιμελήθηκε τη συλλογή διηγημάτων Το τελευταίο ταξίδι (Μεταίχμιο)· με το προλογικό κείμενο του τόμου και το διήγημα «Δεν είναι έτσι, αν έτσι νομίζετε», δημοσίευσε για πρώτη φορά. Επιμελήθηκε επίσης τη συλλογή διηγημάτων Είσοδος Κινδύνου (πρώτη εκδοτική προσπάθεια της ΕΛΣΑΛ), όπου συμπεριλαμβάνεται και το διήγημά του «Το σκοτάδι μόλις πριν από τους λόφους» (Μεταίχμιο).
Υπήρξε συγγραφέας και δημοσιογράφος. Πρώτο της έργο το μυθιστόρημα Ο επιτυχημένος (1971). Ακολούθησαν το μυθιστόρημα Αντιπερισπασμός (1973), το αστυνομικό μυθιστόρημα Ένα και ένα κάνουν όσο θες (σε συνεργασία με τον Μάνο Κοντολέων, 1981), το θεατρι κό έργο Έρως διατηρητέος έως... (1996), η πενταλογία Ο θρήνος της Κλεοπάτρας (2000), Το παιχνίδι του Δικαστή (2002), Εκ των πραγμάτων (σε συνεργασία με τον Θανάση Μπαλοδήμα, 2003), Η τέταρτη γυναίκα (2004), Τα τέσσερα μπαστούνια (2009), το κατασκοπικό μυθιστόρημα Ο ταγματάρχης (σε συνεργασία με τον Θανάση Παπαρήγα, 2007) και η συλλογή διηγημάτων Αίθουσα αναμονής (2013). Τιμήθηκε με το βραβείο ΥΠΠΟ για το θεατρικό έργο Έρως διατηρητέος έως... (1995). Έλαβε μέρος, με διηγήματά της, και στους πέντε τόμους των Ελληνικών εγκλημάτων, ενώ συμμετείχε και στον συλλογικό τόμο Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα – Ο ήρωας του Γιάννη Μαρή σε νέες περιπέτειες (2012).
Έφυγε από τη ζωή το 2021.
Ο Βασίλης Δανέλλης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τέσσερα μυθιστορήματά του: Μαύρη μπίρα (2011), Λιβάδια από ασφοδίλι (2014), Άνθρωπος στο τρένο (2016) και Νεκρές ώρες (2017). Ο άνθρωπος στο τρένο ήταν υποψήφιο για τρία λογοτεχνικά βραβεία, ενώ η Μαύρη μπίρα και οι Νεκρές ώρες έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά. Επίσης, έχει συνεπιμεληθεί τις συλλογές διηγημάτων BalkaNoir (με τον Γιάννη Ράγκο, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018) και Yunankarası (με την DamlaDemirözü, İstos, Τουρκία 2018). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά, σλοβενικά, γερμανικά και ιαπωνικά. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας) και μέλος της συντακτικής ομάδας της επιθεώρησης αστυνομικής λογοτεχνίας Πολάρ.
Η Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Κολλέγιο Ανατόλια, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αγγλοϊρλανδική Λογοτεχνία στο Trinity College στο Δουβλίνο και Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, όπου και έκανε διδακτορική διατριβή. Aσχολήθηκε με την έρευνα σε θέματα Γλωσσολογίας (άρθρα, συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα). Eργάστηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Iωαννίνων και στο TEI Πειραιά. Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ). Το Μάσκες και σερπαντίνες είναι το τρίτο αστυνομικό μυθιστόρημά της. Προηγήθηκαν τα Σαμπουάν και ρίμελ (2010) και Καφέ, τραμ και φόνοι (2014).
O Δημήτρης Kεραμεύς-Nτουμπουρίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1965. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακά στο Αμερικάνικο Θέατρο στη Θεσσαλονίκη και στο Βερολίνο. Τον Σεπτέμβριο του 2000 εξεδόθη το πρώτο του μυθιστόρημα, Βρώμικη πόλη, από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, τον Δεκέμβριο του 2002 το Παγωμένα είδωλα από τις εκδόσεις Ερωδιός, τον Νοέμβριο του 2003 Η τελευταία μέρα της βροχής από τα Ελληνικά Γράμματα, τον Νοέμβριο του 2005 το blue city ή Πόλεως Μελαγχολία και Η κραταιά σοβαρότητα του θεάτρου από τις εκδόσεις Ξυράφι, τον Οκτώβριο του 2009 το Αυτός που είχε από τις ίδιες εκδόσεις ΑΛΔΕ και τον Ιανουάριο του 2011 το Άλλο μπλουζ από τις ίδιες εκδόσεις. Από το 1989-1995 άρθρα του παρουσιάζονται στην εφ. Ελευθερία Καβάλας, ενώ από το 1995 αρθρογραφεί στην εφημερίδα Καθημερινός Τύπος, σε εβδομαδιαία βάση. Άρθρα του παρουσιάζονται επίσης στο ΠεριΩδικό της Πόλης και στο λογοτεχνικό περιοδικό Υπόστεγο, σε μη τακτά χρονικά διαστήματα.
Η Νίνα Κουλετάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Μιλάει πέντε γλώσσες. Για μια δεκαετία εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση, διδάσκοντας αγγλικά και γαλλικά. Από το 1987 έως τον Μάρτιο του 2011 εργάστηκε στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Τον Αύγουστο του 2006 δημιούργησε την ιστοσελίδα «Έγκλημα και τιμωρία», μοναδικό μέχρι σήμερα true crime blog στην ελληνική γλώσσα. Είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας της ΕΛΣΑΛ. Συμμετέχει στον συλλογικό τόμο Είσοδος Κινδύνου με το διήγημα «Μια ιστορία από την Ακτίνα Δ». Μετά τη συνταξιοδότησή της επέλεξε να ζει στην Αρχαία Επίδαυρο, την οποία γνώρισε και αγάπησε τα τελευταία χρόνια. Έχει δύο κόρες. Ταξιδεύει, διαβάζει και γράφει πολύ.
Ο Δημήτρης Μαμαλούκας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα όπου και κατοικεί. Είναι πεζογράφος και μεταφραστής, πτυχιούχος Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου του Lecce, Ιταλία. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Όσο υπάρχει αλκοόλ υπάρχει ελπίδα (που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο Όσο υπάρχει αλκοόλ...), Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού, Η απαγωγή του εκδότη, Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ-ΕΡΤ 2007), Η μοναξιά της ασφάλτου και το Κοπέλα που σε λένε Φίνι. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλές ανθολογίες (Ελληνικά Εγκλήματα, Το τελευταίο ταξίδι, Υπόγειες ιστορίες, Είσοδος κινδύνου, Έρως 13 κ.ά.). Μέσα στο 2011 εκδόθηκαν τα πρώτα του δύο μυθιστορήματα παιδικής λογοτεχνίας: Ένα ασυνήθιστο σχολείο και Μια περίεργη χρονομηχανή, βιβλίο 1 και βιβλίο 2, αντίστοιχα της σειράς Τα παιδιά του χρόνου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Κατάγεται από τον Κύπρο. Είναι διδάκτωρ των μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie και από το 1981 διδάσκει μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα, μια συλλογή δοκιμίων
και μια συλλογή διηγημάτων (κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πόλις), που όλα περιστρέφονται γύρω από τα μαθηματικά. Ακόμα έχει γράψει δυο εκλαϊκευτικά βιβλία μαθηματικών για τη σειρά «Μιλώντας» των Εκδόσεων
Πατάκη. Επίσης, έχει γράψει εγχειρίδια για τη Μέση Εκπαίδευση, έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους διηγημάτων και δοκιμίων και έχει μεταφράσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά τριάντα εννέα βιβλία, ενώ κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με πολλές ελληνικές εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια για θέματα σχετικά με τα μαθηματικά, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Το 2012 παρουσίασε στην ΕΡΤ την εκπομπή Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία (είκοσι έξι επεισόδια), με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε παιδιά και εφήβους. Η κινηματογραφική ταινία Έτερος Εγώ είναι βασισμένη στο διήγημά του «Περίπτωσις αυτοδικίας». Το 2006 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans l’ Ordre des Palmes Académiques. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Θαλής+Φίλοι και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.
Η Αθηνά Μπασιούκα σπούδασε μηχανικός Η/Υ στο Πολυτεχνείο και σήμερα έχει ολοκληρώσει τις εξ αποστάσεως σπουδές της στη Συμβουλευτική Προσωπικής Ανάπτυξης. Στην ηλικία των είκοσι τριών ετών έγραψε το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα, με τίτλο Ο φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση, το οποίο εκδόθηκε έναν χρόνο αργότερα. Άλλα βιβλία της είναι το Άγ(ρ)ιο έγκλημα στην Αθωνική Πολιτεία αλλά και το βιβλίο σχέσεων Ο άντρας που θα παντρευτώ... 99+1 μύθοι για τις σχέσεις. Η ίδια έχει επιμεληθεί εκδόσεις περιοδικών με κύρια θεματολογία τους τη γυναίκα. Συμμετείχε με ένα διήγημα στη συλλογική έκδοση Είσοδος Κινδύνου της ΕΛΣΑΛ, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.
Ο Γιάννης Πανούσης είναι καθηγητής Εγκληματολογίας. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πουατιέ της Γαλλίας. Διετέλεσε πρόεδρος της Νομικής Σχολής Δ.Π. Θράκης, αντιπρύτανης και πρύτανης του ίδιου πανεπιστημίου, αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου και γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού. Είναι μέλος δεκάδων εθνικών και διεθνών επιστημονικών και ερευνητικών φορέων. Από το 1997 υπηρετεί στο Τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (του οποίου υπήρξε πρόεδρος κατά την περίοδο 2003-2007). Έχει συγγράψει είκοσι βιβλία κι έχει δημοσιεύσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διακόσια άρθρα. Έχει εκδώσει τη μελέτη Εγκληματολογικές επιστήμες και αστυνομικό μυθιστόρημα (2010) και ένα αστυνομικό διήγημα στη συλλογή Οικοεγκλήματα (Κέδρος, 2007).
Ο Αργύρης Παυλιώτης γεννήθηκε στο Ακραίφνιο Βοιωτίας. Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής φυσικός. Τα λογοτεχνικά του βιβλία: Ο βουβός μάρτυρας (1984), Έτσι που λες (1986), Το διατηρητέο (1989), Ο Παπαδιαμάντης δε ζει πια (1994), Η παράδοξη τροχιά του Υπερίωνα (1995), Έγκλημα στον Παρατηρητή (1997), Αρμαγεδών (1998), Ολέθριος δεσμός (2001), Ο φόνος θέλει τέχνη (2002), Το δίχτυ (2003), Γενί-Χαμάμ-Θέατρο (2005), Το Επικηρυγμένο Πρόβλημα (2006), Παράξενοι Ελκυστές (2008). Συμμετέχει στη συλλογική έκδοση της ΕΛΣΑΛ, Είσοδος Κινδύνου, με το διήγημά του «Ιχθυοτροφείο», και στο συλλογικό έργο Ελληνικά Εγκλήματα 4, με το διήγημά του «Μαύροι Κύκνοι». Καινούργια διηγήματά του υπάρχουν στο blog της ΕΛΣΑΛ, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα τον Δεκέμβριο του 1948. Για ένα διάστημα εργάστηκε ως μηχανικός σε ποντοπόρα πλοία. Έχει εκδώσει μαρτυρίες, μελέτες, βιογραφίες και μυθιστορήματα. Τρία από τα μυθιστορήματά του έχουν ως ήρωες πραγματικά πρόσωπα (Καβάφη, Καζαντζάκη, Ελύτη). Έξι από αυτά ανήκουν στην αστυνομική λογοτεχνία, ενώ τα τέσσερα έχουν πρωταγωνιστή τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Λεοντάρη. Συμμετείχε με διηγήματα σε συλλογές (αστυνομικές και άλλες) και έχει δημοσιεύσει άρθρα για λογοτεχνικά θέματα σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 1997 παρουσιάζει αστυνομικά βιβλία στην εφημερίδα Το Βήμα. Το βιβλίο του Οι τελευταίες ημέρες του Κωνσταντίνου Καβάφη μεταφράστηκε στα καταλανικά και τα ρουμανικά, ενώ διηγήματά του έχουν περιληφθεί σε γερμανικές ανθολογίες. Το 2018 εκδόθηκε το βιβλίο του Ιστορία της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας.
Εκδόσεις: Θεμιστοκλέους 104, 10681 Αθήνα. Τηλ. 210 3301208, fax. 210 3822530, info@kastaniotis.com
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 10678 Αθήνα. Τηλ. 210 3816310, fax. 210 3801331
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - Όροι & Προϋποθέσεις