«Το νησί κάτω από την ομίχλη» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το νησί κάτω από την ομίχλη

Μυθιστόρημα

Το νησί κάτω από την ομίχλη
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5204-7
  • epub logoePUB
  • σελ. 592
  • 18 Απριλίου 2011
  • € 9,90

Περίληψη

1927, Κυριακή της Τυρινής: ενώ ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή και δεν έχει κοπάσει ακόμα ο πόλεμος μεταξύ των οπαδών του παλαιού και του νέου ημερολογίου, καταφθάνει στη Σαντορίνη, ως απεσταλμένος του Αρχιεπισκόπου, ο αρχιμανδρίτης Δανιήλ, προκειμένου να ερευνήσει κάποιες «περίεργες» καταγγελίες εναντίον της Μητροπόλεως. Άνδρας γοητευτικός και εξαιρετικά φιλόδοξος, με ευφράδεια λόγου και δύναμη πειθούς, ο πρώην ιατροδικαστής Δανιήλ σύντομα θα αντιληφθεί ότι πίσω από την ηρεμία του νησιού ένα «ηφαίστειο» σιγοβράζει. Οι θάνατοι που απροσδόκητα διαδέχονται ο ένας τον άλλο, οι ιδιόρρυθμες έως ύποπτες σχέσεις μεταξύ των κατοίκων, οι θρύλοι για την επιστροφή των ζωντανών νεκρών, ένας εφιάλτης από το παρελθόν, ένας άλυτος γρίφος, αλλά και τα θέλγητρα της γυναικείας σάρκας, θα τον εμπλέξουν σε μια περιπέτεια μυστηρίου, σε ένα ταξίδι στο χρόνο χωρίς γυρισμό, σε μια καταβύθιση στα άδυτα της εκκλησιαστικής ιστορίας, όπου όλα φαντάζουν δεδομένα μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο... 

Ένα θρησκευτικό θρίλερ για την προαιώνια διαπάλη μεταξύ της έρευνας και της πίστης, μεταξύ της αλήθειας και της ομίχλης που συχνά την περιβάλλει.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Αλέξανδρος Ντερπούλης

Ο Αλέξανδρος Ντερπούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει πότε στη Χαλκίδα και πότε στην Αθήνα. Γράφει, διδάσκει και δραστηριοποιείται στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Στη σκιά των πύργων (2000), έχει μεταφραστεί στα ιταλικά. Το νησί κάτω από την ομίχλη είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του.
Βιβλιογραφία

Κριτικές