«Σαράντα χρόνια τώρα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Σαράντα χρόνια τώρα

Γεγονότα, παρασκήνια και πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης

Σαράντα χρόνια τώρα
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5787-5
  • epub logoePUB
  • σελ. 464
  • 1 Δεκεμβρίου 2014
  • € 9,90

Περίληψη

Οι σελίδες αυτού του βιβλίου αποτελούν μια συναρπαστική διαδρομή στα παρασκήνια της μεταπολίτευσης. Φωτίζουν «από μέσα» πλήθος πρόσωπα, γεγονότα και συγκρούσεις της πολιτικής ζωής και όχι μόνον. Ακόμα, φέρνουν για πρώτη φορά στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της ιστορίας μιας ολόκληρης εποχής, εξηγώντας πολλά για την πορεία αυτού του τόπου.

Ενεργοποιημένη στη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της αμέσως μετά την πτώση της χούντας, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά έχει ζήσει επί δεκαετίες στο επίκεντρο των βαθύτερων πολιτικών εξελίξεων μέσα και έξω από τη Βουλή, είτε ως κομματικό στέλεχος είτε ως βουλευτής επί 25 χρόνια, αλλά και ως μέλος των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή.

Το βιβλίο της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά είναι γραμμένο με αμεσότητα, ειλικρίνεια και χιούμορ, αλλά και με κριτική ματιά και αίσθηση της ιστορικής ευθύνης έναντι στο σήμερα και στο αύριο της χώρας. Ξεκινώντας από τα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50 και συνεχίζοντας μέσα από τις ταραγμένες δεκαετίες του ’60 και του ’70, η μαρτυρία της συνιστά μια αφήγηση που ζωντανεύει γλαφυρά έναν ολόκληρο κόσμο. Είναι ο κόσμος του δημόσιου βίου στο σύνολό του, που διαρκώς μεταλλάσσεται, με τις βαθύτερες σχέσεις των πρωταγωνιστών του να καθορίζουν τις εξελίξεις στην πολυκύμαντη πορεία ενός τόπου κι ενός ολόκληρου λαού.

Βιογραφικά στοιχεία

Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε το δικηγορικό επάγγελμα ώσπου να την κερδίσει οριστικά η πολιτική. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά το 1985, το 1989 ήρθε πρώτη σε σταυρούς στη Β΄ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Έκτοτε διετέλεσε πολλές φορές υφυπουργός, αναπληρώτρια υπουργός και υπουργός. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Πάλλη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Βιβλιογραφία