«Θάνατος στην Ιερατική Σχολή» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Θάνατος στην Ιερατική Σχολή

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Θάνατος στην Ιερατική Σχολή
  • ISBN: 978-960-03-4423-3
  • σελ. 480
  • Επανέκδοση
  • 5 Μαρτίου 2007
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Διαφορετικά ονειρευόταν ο επιθεωρητής Νταλγκλίς την επιστροφή του στην ιερατική σχολή στην οποία είχε φιλοξενηθεί μικρός για μερικά καλοκαίρια. Το γυμνό όμως πτώμα του νεαρού σπουδαστή Θεολογίας δεν του άφηνε περιθώρια επιλογής: έπρεπε να ανακαλύψει το δολοφόνο που κρυβόταν ανάμεσα στα λιγοστά μέλη της σχολής. Και φυσικά του ήταν αδύνατο να φανταστεί ότι ο χορός θανάτου μόλις είχε αρχίσει κι ότι τα πτώματα θα διαδέχονταν το ένα το άλλο...

«Ένα συναρπαστικό κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα».
Sunday Telegraph

«Πάντα είχε μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, αλλά σπάνια το εκδήλωσε όπως σε αυτό το βιβλίο. Oι χαρακτήρες της είναι ζωντανοί και κινούνται από έντονα πάθη. Ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα».
Daily Mail

«Η Τζέιμς είναι μοναδική στη δημιουργία ατμόσφαιρας μυστηρίου... Καιρό είχα να απολαύσω ένα τόσο εντυπωσιακό βιβλίο».
Country Life

«Η Π. Ντ. Τζέιμς καταφέρνει πάντα να δίνει στα μυθιστορήματά της ένα βάθος που ελάχιστοι ομότεχνοί της είναι σε θέση να δώσουν».
The Times

Βιογραφικά στοιχεία

Π. Ντ. Τζέιμς

Η Π. Ντ. Τζέιμς (1920-2014) γεννήθηκε στην Oξφόρδη. Από το 1949 ως το 1968 εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και από το 1968 ως το 1979 στο εγκληματολογικό τμήμα της Βρετανικής Αστυνομίας. Έγραψε πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα, βραβεύτηκε στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στη Σουηδία και θεωρήθηκε η σημαντικότερη σύγχρονη Βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων. Tο 2000, στα ογδοηκοστά της γενέθλια, χρήστηκε Bαρόνη του Xόλαντ Παρκ ως επιβράβευση της προσφοράς της στα βρετανικά γράμματα. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία της Περίπτωση δικαιοσύνης (2000), Τεχνάσματα και επιθυμίες (2002), Θάνατος στην Iερατική Σχολή (2004), H αίθουσα φόνων (2006), O φάρος (2007), Aθώο αίμα (2009), Θάνατος σε ιδιωτική κλινική (2010), Μια άψογη δολοφονία (2012) και Συζητώντας για το αστυνομικό μυθιστόρημα (2014).
Βιβλιογραφία