«Δώσε στον καθένα το θάνατό του» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Δώσε στον καθένα το θάνατό του

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Αρετή Κοντογιώργη

Φωτογραφία εξωφύλλου: © Peter-Andreas Hassiepen
Σύνθεση: Αντώνης Αγγελάκης

Δώσε στον καθένα το θάνατό του
Νέα τιμή!
  • ISBN: 978-960-03-4925-2
  • σελ. 304
  • 11 Μαΐου 2009
  • € 8,86

Περίληψη

Τεργέστη, κατακαλόκαιρο. Ένα πολυτελές γιοτ προσκρούει χαράματα στην ακτή. Όταν το βρίσκουν είναι άδειο και ο ιδιοκτήτης του εξαφανισμένος. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του ο επιθεωρητής Λαουρέντι ξαναβρίσκει έναν παλιό του γνώριμο: τον Μπρούνο ντε Κόπφερσμπεργκ, ο οποίος πριν από χρόνια είχε θεωρηθεί ύποπτος για το φόνο της γυναίκας του, Ελίζα ντε Κόπφερσμπεργκ - μια υποψία, όμως, που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Μέσα στον εξαντλητικό καύσωνα της Τεργέστης ο Λαουρέντι έρχεται αντιμέτωπος με το οργανωμένο έγκλημα, το λαθρεμπόριο ανθρώπων, το ξέπλυμα χρήματος και το φόνο. Ταυτόχρονα περνάει κρίση και στην ιδιωτική του ζωή: η γυναίκα του θέλει να μετακομίσουν, τα ογδοηκοστά γενέθλια της πεθεράς του πλησιάζουν και, το χειρότερο εξ όλων, η κόρη του βάζει υποψηφιότητα για Μις Τεργέστη…

Το πρώτο μυθιστόρημα μιας σειράς συναρπαστικών έργων με ήρωα τον επιθεωρητή Λαουρέντι που έχει μπει ήδη στο πάνθεον των δημοφιλέστερων ντεντέκτιβ της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας.

Βιογραφικά στοιχεία

Φάιτ Χάινιχεν

Ο Φάιτ Χάινιχεν γεννήθηκε το 1957 και ζει στην Τεργέστη. Τα πέντε μυθιστορήματα που έχει γράψει με ήρωα τον επιθεωρητή Προτέο Λαουρέντι έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, έχουν πάρει διεθνή βραβεία κι έχουν γυριστεί με μεγάλη επιτυχία ταινίες από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Δώσε στον καθένα το θάνατό του (μτφρ. Αρετή Κοντογιώργη, 2009), πάντα με τον Προτέο Λαουρέντι.
Βιβλιογραφία