«Υπόθεση Ζέρμεν» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Υπόθεση Ζέρμεν

Μυθιστόρημα

Υπόθεση Ζέρμεν
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5646-5
  • epub logoePUB
  • σελ. 304
  • 11 Δεκεμβρίου 2013
  • € 9,90

Περίληψη

Ο βουλευτής Γιάννης Καμπάς, μέλος της Ειδικής Ανακριτικής Επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο Ζέρμεν, βρίσκει, από μια συγκυρία, το USB με τα αρχεία της γερμανικής εταιρίας. Στο στικάκι υπάρχουν λογαριασμοί, φωτογραφίες και βίντεο από τις δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών. Ανάμεσά τους ο Κώστας Ρούσσης, εσωκομματικός αντίπαλος του Γιάννη Καμπά και «μόνιμος» υπουργός. Η χώρα, μετά το πάρτι των Μεγάλων Αγώνων, βυθίζεται στη δίνη του Καθεστώτος Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Ο λαός, αγανακτισμένος στις πλατείες, απαιτεί τιμωρία των ενόχων. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχάλης Σταρένιος αναλαμβάνει την άμυνα του συστήματος. Τα αρχεία της Ζέρμεν πρέπει να παραμείνουν σε αυτόν – και, βέβαια, στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Το στικάκι, όμως, στα χέρια ενός «άσημου» βουλευτή προοιωνίζεται την πολυπόθητη νέμεση. Ο Καμπάς αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο, γιατί κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει…

Ένα θρίλερ που ξεσκεπάζει τη διαφθορά της εξουσίας, τη σχέση της με τα ΜΜΕ, τη διαπλοκή με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενώ αναδεικνύει την ανεξαρτησία και την εντιμότητα ως υπέρτατες αξίες της πολιτικής ζωής.

Βιογραφικά στοιχεία

Αργύρης Ντινόπουλος

Ο Αργύρης Ντινόπουλος σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, στο Πα­ρίσι και στο Λονδίνο, από όπου πήρε μάστερ ( LL.M) στο Δίκαιο των Σοσιαλιστικών Χωρών. Ασχολήθηκε με την πολιτική, για πρώτη φορά, το 2002. Τότε εκλέχτηκε δήμαρχος Βριλησσίων. Προηγουμένως εργάστηκε ως δημοσιογράφος-πολεμικός ανταπο­κριτής. Κατά τη δεκαετία του 1990 (η οποία περιγράφεται στο βιβλίο ως η εποχή του «μεγάλου πάρτι» για την Ελλάδα) κάλυψε τους πολέμους στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανι­στάν και στη Ρουάντα. Από το 2007 εκλέγεται βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλα βιβλία του: Zar je ovo Sarajevo? (Mα αυτό είναι το Σαράγιεβο;) (Κορφή, 1993), Η κασέτα του πολέμου (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001) και Το άδειο νυφικό – Ο απόκρυφος έρωτας του Ελευθέριου Βενιζέλου (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2013).
Βιβλιογραφία