«Δύο μήνες στην αποθήκη» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Δύο μήνες στην αποθήκη

Με εννιά σχέδια του συγγραφέα

Δύο μήνες στην αποθήκη
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5652-6
  • epub logoePUB
  • σελ. 96
  • 14 Οκτωβρίου 2013
  • η τιμή στον αναγνώστη!
  •  € 

Περίληψη

Αποθήκη ανθρώπων που μοιάζει με φυλακή. Ένα δωμάτιο όπου πρέπει να μείνεις ζωντανός ως το τέλος. Απομόνωση όπου κόσμος πάει κι έρχεται. Το νοσοκομείο είναι θορυβώδες τσίρκο και ταυτόχρονα σιωπή. Η σιγή που τα λέει όλα. Μοιάζει ασπρόμαυρο, αλλά κρύβει χρώματα: διχασμό, έρωτα, ζήλια, απογοήτευση και γέλιο. Ο χρόνος παγώνει, αλλά εσύ μεταμορφώνεσαι. Περπατάς αργά και ονειρεύεσαι. Κι αν χρειαστεί, βγαίνεις απ’ τα όνειρά σου και γίνεσαι άλλος. Το νοσοκομείο μοιάζει με ψέμα όπου όλα είναι πραγματικά. Εκτός από το μέλλον. Αυτό δεν το γνωρίζεις, παρά μόνο όταν φεύγεις. Σαν βλέπεις την έξοδο από μακριά. Τότε που χαμογελάς και κλείνεις το μάτι, γιατί κάτι έμαθες. Και αυτό το κάτι θες να το μοιραστείς, γιατί τίποτα πια δεν είναι αποκλειστικά δικό σου.

Το Δυο μήνες στην αποθήκη είναι μια μαρτυρία. Μια περιπέτεια προσωπική αλλά και μια αισιόδοξη ιστορία για τον καθένα από εμάς.

Βιογραφικά στοιχεία

Κωστής Γκιμοσούλης

Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Έγραψε διηγήματα, όπως Η κραυγή της πεταλούδας, νουβέλες και μυθιστορήματα, όπως τα Μια νύχτα με την ΚόκκινηΑνατολήΧέρι στη φωτιάΒρέχει φωςΤο θηρίο είναι παντούΕξομολόγηση σ’ έναν κολομβιανό σκύλοΣτάχτη στα μάτιαΟ άγγελος της μηχανήςHernight on redΤο φάντασμά τηςΤο αηδόνι στο πόδι τηςκαι Μεταξοχώρι (Aλφάβητο για όρη). Επίσης έγραψε ποίηση (O ξυλοκόπος πυρετόςH αγία μελάνηΤο στόμα κλέφτηςΕπικίνδυνα παιδιάΑγάπη από ζήλια). Το 2001 εκδόθηκε o Μαύρος χρυσός, ένα βιβλίο του που περιέχει ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το Για να μάθεις να πετάς, με ιστορίες-παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, και με εννέα ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη εμπνευσμένες ειδικά για το βιβλίο. Το 2013 εκδόθηκε το Δυο μήνες στην αποθήκη, μια προσωπική μαρτυρία από την παραμονή του σε νοσοκομείο. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε (με μικρά πεζά, ποιήματα και σχέδια του ίδιου), το 2016 το αφήγημα Ο Μέσα και ο Έξω και το 2018 το βιβλίο Όλες μία (Σαν μυθιστόρημα). Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Για την ποιητική του συλλογή Ο ξυλοκόπος πυρετός πήρε το βραβείο Μαρίας Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς. Έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου 2023.


email

Βιβλιογραφία