«Ο ιδανικός ντετέκτιβ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο ιδανικός ντετέκτιβ

Μυθιστόρημα
Ο ιδανικός ντετέκτιβ
  • ISBN: 978-960-03-6325-8
  • σελ. 304
  • 18 Ιουνίου 2018
  • € 15,00

Περίληψη

1902, Λονδίνο, οδός Γκρόσερ, αριθ. 221Β. Ο παγκοσμίου φήμης «ιδανικός» ντετέκτιβ Σέργουιν Χομπς, ο επονομαζόμενος και «Ιππότης της Δικαιοσύνης», ειδοποιημένος από ένα ανώνυμο μήνυμα, αναλαμβάνει μαζί με τον πιστό φίλο του, δόκτορα Τζόναθαν Γουόρντον, να εξιχνιάσει ένα διπλό έγκλημα στην περιοχή Χάμερσμιθ. Η έρευνα που θα επακολουθήσει θα αποδειχτεί η δυσκολότερη της ζωής του, για λόγους άσχετους με την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, και θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον χειρότερο εχθρό του, πιο φοβερό ακόμα και από τον διαβόητο καθηγητή Μόρτιμερ, τον πάλαι ποτέ αρχηγό του λονδρέζικου υποκόσμου, τον οποίο όλος ο κόσμος θεωρεί εδώ και χρόνια νεκρό. 

Σελίδα τη σελίδα το μυστήριο πυκνώνει, η ομίχλη της πρωτεύουσας καλύπτει τα πάντα και πρωτίστως τον ίδιο τον ήρωα. Η αγωνία του αναγνώστη κορυφώνεται όταν η μεγαλοφυΐα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κοινό νου.

Ποιος θα επικρατήσει;

Ένα μυθιστόρημα που φιλοδοξεί να τοποθετήσει την κλασική αστυνομική λογοτεχνία στη θέση που της αξίζει: στην καρδιά μας.

Βιογραφικά στοιχεία

Νεοκλής Γαλανόπουλος

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Έργα του: Η παραλλαγή του Γιώργου Δαρσινού (μυθιστόρημα, 2007), Θάνατος από το πουθενά (μυθιστόρημα, 2009), Οικογενειακά εγκλήματα (νουβέλες, 2011), Ο ιδανικός ντετέκτιβ (μυθιστόρημα, 2018), καθώς και διηγήματα, ενταγμένα σε συλλογικούς τόμους αστυνομικών και νουάρ ιστοριών.
Βιβλιογραφία