«Από το μηδέν στο ένα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Από το μηδέν στο ένα

Πώς οι τεχνολογικές startups χτίζουν το μέλλον

Μετάφραση:
Θοδωρής Γεωργακόπουλος

Από το μηδέν στο ένα
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5994-7
  • epub logoePUB
  • σελ. 240
  • 16 Νοεμβρίου 2015
  • € 9,90

Περίληψη

Είναι πιο εύκολο να αντιγράψεις κάτι, παρά να φτιάξεις κάτι καινούργιο. Όταν βελτιώνουμε πράγματα που έχουν ήδη κάνει άλλοι, πηγαίνουμε τον κόσμο από το 1 στο n. Όταν όμως δημιουργούμε κάτι εντελώς νέο, πηγαίνουμε από το 0 στο 1. Η πράξη της δημιουργίας του καινούργιου είναι μοναδική, και το αποτέλεσμα είναι πάντα φρέσκο και παράξενο. 

Αυτό το βιβλίο είναι η χαρτογράφηση της πορείας από το μηδέν στο ένα.

 

«Προσφέρει εντελώς νέες, αναζωογονητικές ιδέες για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αξία στον κόσμο»

Μάρκ Ζάκερμπεργκ, CEO του Facebook

«Ο Πίτερ Τιλ έχει χτίσει πολλές ριζοσπαστικές εταιρείες, και σ’ αυτό το βιβλίο μάς δείχνει το πώς».

Ίλον Μάσκ, CEO της Space X και της Tesla

Βιογραφικά στοιχεία

Πίτερ Τιλ

Ο Πίτερ Τιλ είναι επιχειρηματίας, επενδυτής, και μια από τις θρυλικότερες μορφές της Σίλικον Βάλεϊ. Είναι, μεταξύ άλλων, συνιδρυτής του PayPal και του Palantir, ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής του Facebook, μέτοχος εταιρειών όπως η SpaceX και η LinkedIn, συμμέτοχος σε τρία μεγάλα επενδυτικά funds, δισεκατομμυριούχος, δεξιός, θαυμαστής της Άιν Ραντ, αμφιλεγόμενος αλλά πάντα καίριος. Οι απόψεις του για την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και το μέλλον διχάζουν, εμπνέουν και κινητοποιούν.

Σ’ αυτό το βιβλίο, το οποίο προήλθε από ένα μάθημα που δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Τιλ αναλύει τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων εταιρειών τεχνολογίας και εξηγεί πώς διαμορφώνουν το μέλλον του κόσμου μας.
Βιβλιογραφία