«Η εσχάτη των ποινών» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η εσχάτη των ποινών

Νουάρ μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Κώστας Αθανασίου

Εικόνα εξωφύλλου: istockphoto/sb-borg

Η εσχάτη των ποινών
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5909-1
  • epub logoePUB
  • σελ. 384
  • 22 Ιουνίου 2015
  • € 9,90

Περίληψη

Λίμα, Περού, 1978. Ολόκληρη η χώρα, γεμάτη ελπίδα και με κομμένη την ανάσα, καρφωμένη μπροστά σε μια οθόνη, παρακολουθεί την εθνική της ομάδα στους αγώνες του Μουντιάλ, στα γήπεδα της Αργεντινής.
Πίσω όμως από το πανηγύρι του ποδοσφαίρου, στους έρημους δρόμους της πόλης, διαδραματίζεται μια σκοτεινή ιστορία που αρχίζει όταν ένας άντρας, με ένα παράξενο σακίδιο στα χέρια, καταδιώκεται και δολοφονείται σε μια φτωχογειτονιά της περουβιάνικης πρωτεύουσας.

Ο εισαγγελέας Φέλιξ Τσακαλτάνα, γνωστός μας από το μυθιστόρημα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο Κόκκινος Απρίλης, εμφανίζεται ξανά, αλλά αυτή τη φορά πολύ πιο νέος, μόλις έχει διοριστεί για πρώτη φορά στο αρχειοφυλακείο του Δικαστικού Μεγάρου της Λίμα. 
Άθελά του, και χωρίς να το συνειδητοποιεί, ο Τσακαλτάνα μπλέκεται σιγά σιγά σε μια επικίνδυνη αναζήτηση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια από τις πιο άγριες και απάνθρωπες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής και των δικτατοριών που σημάδεψαν αυτές τις χώρες τη δεκαετία του 1970.

Βιογραφικά στοιχεία

Σαντιάγο Ρονκαλιόλο

Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο γεννήθηκε το 1975 στη Λίμα του Περού και σήμερα ζει στη Βαρκελώνη. Συγκαταλέγεται στους πιο αναγνωρισμένους και δημοφιλείς πεζογράφους της Λατινικής Αμερικής. Το 2010 το περιοδικό Granta τον είχε συμπεριλάβει στους καλύτερους ισπανόφωνους συγγραφείς κάτω των τριάντα πέντε ετών. Έκτοτε έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, διηγήματα, νουβέλες, δοκίμια, θεατρικά έργα, παιδικά βιβλία και σενάρια. Έχει μεταφράσει σημαντικούς λογοτέχνες όπως ο Αντρέ Ζιντ και ο Ζαν Ζενέ, ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε μεγάλες εφημερίδες μεταξύ των οποίων η El País. Έργα του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Έγινε ευρύτερα γνωστός με το μυθιστόρημα Κόκκινος Απρίλης (Βραβείο Alfaguara 2006) που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Το Αλλά ρύσαι ημάς από του Πονηρού είναι το όγδοο βιβλίο του που κυκλοφορεί στα ελληνικά, μετά τον Κόκκινο Απρίλη (2007), την Ντροπή (2008), τις Αναμνήσεις μιας κυρίας (2009), την Τέταρτη ρομφαία (2010), τον Ουρουγουανό εραστή (2013), την Εσχάτη των ποινών (2015) και τις Καρφίτσες στην άμμο (2017).
Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις