«Φύλακας άγγελος» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Φύλακας άγγελος

Φύλακας άγγελος
  • ISBN: 978-960-03-7132-1
  • σελ. 360
  • 7 Ιουνίου 2023
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Αθήνα, οχτώ το πρωί. Ντυμένος στα μαύρα, ο μυστικός πράκτορας της CIA Πάνος Ντέιλ διαβαίνει για πρώτη φορά τις πύλες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αποστολή του είναι η εικοσιτετράωρη τηλεπόπτευση μιας ομάδας αναρχικών, της Σπίθας, μέσω ενός προηγμένου λογισμικού, του Intruder, που θα εγκατασταθεί στα άδυτα της ΕΥΠ. Αιτία μια απειλητική προκήρυξη των αντιεξουσιαστών, που στοχοποιεί τον Αμερικανό πρέσβη.

Καθώς προχωρά η παρακολούθηση, ανακύπτουν ερωτήματα που ολοένα και πληθαίνουν. Η Σπίθα είναι μόνο αυτό που δείχνει ή κρύβει κάτι άλλο, πιο σκοτεινό, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί;

Στο μεταξύ ο Πάνος Ντέιλ βρίσκεται αντιμέτωπος με την απρόβλεπτη εισβολή μιας μοιραίας γυναίκας στη ζωή του. Η Ευρυδίκη θα σαρώσει την ψυχή του και θα τον παρασύρει σε ένα ταξίδι μαγικό, γεμάτο συναίσθημα και πάθος, που θα τον αναγκάσει να συγκρουστεί με τις αρχές και τα πιστεύω του.

Ένα κατασκοπικό αστυνομικό θρίλερ που εξερευνά το άβατο των μυστικών υπηρεσιών. Ένα μυθιστόρημα επίκαιρο, όπου τα λογισμικά κατασκοπείας γίνονται τα πιο επικίνδυνα όπλα των σκοτεινών κέντρων εξουσίας.

Βιογραφικά στοιχεία

Νικ Πατσίνο

Ο Νικ Πατσίνο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στη διαμόρφωση του συγγραφικού του ονόματος συνετέλεσαν οι ιταλικές του ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου και έλαβε το πρώτο του πτυχίο στη γεωλογία και στο γεωπεριβάλλον, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Newcastle (Upon Tyne) με αντικείμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την επιχειρηματικότητα. Εργάστηκε στην Ελλάδα σε μεγάλα τεχνικά έργα ως γεωλόγος μηχανικός, ενώ δοκίμασε την τύχη του και στη Νέα Υόρκη, όπου παρέμεινε για κάποια χρόνια, ασχολούμενος επαγγελματικά με την πράσινη ενέργεια και την επιχειρηματική ανάπτυξη.


email