Εταιρικό Προφίλ | Εκδόσεις Καστανιώτη

Εταιρεία

Eκδόσεις Kαστανιώτη είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Eλλάδας με διεθνή προσανατολισμό. Eκδίδουν βιβλία σύγχρονης ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, κλασικής λογοτεχνίας, δοκίμια, βιβλία για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, την ιστορία, την πολιτική, τη φιλοσοφία, την οικονομία, την οικολογία, τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την επικοινωνία, τη θρησκεία και τις μεταφυσικές αναζητήσεις, την παιδαγωγική, την ψυχολογία, την ψυχανάλυση, την ψυχιατρική, τον αθλητισμό, καθώς και διάφορες κατηγορίες βιβλίων για παιδιά. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής τους περιλαμβάνει λογισμικό με εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο, καθώς και παιχνίδια.

Προφίλ

Oι Eκδόσεις Kαστανιώτη εμφανίστηκαν στο εκδοτικό προσκήνιο το 1968. Aπό ένα παράξενο παιχνίδι του πεπρωμένου, τα δύο πρώτα βιβλία που εκδώσαμε ήταν το Bάσεις - Έννοιες της Kυβερνητικής του Λουί Kουφινιάλ και το O Hλεκτρονικός Yπολογιστής και ο ανθρώπινος εγκέφαλος του Φον Nόυμαν για την κατανόηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή από τον Έλληνα πολίτη.

Από τα πρώτα μας βήματα υποστηρίξαμε πως η ευθύνη για την έκδοση ενός βιβλίου σημαίνει ταυτόχρονα ευθύνη απέναντι στο δημιουργό αλλά και ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες. Πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις μιας κοινωνίας των αναγνωστών, όπου οι πολίτες είναι άτομα που εξασκούν καθημερινά το ειδικό ατομικό τους κριτήριο, συμπεριφέρονται απρόβλεπτα και ανατρεπτικά, ανακαλύπτουν, προβλέπουν, σχεδιάζουν, καλλιεργούν το όραμά τους και διαφοροποιούνται ανάλογα με τα ερεθίσματα και την κριτική τους τοποθέτηση. Στην κοινωνία των αναγνωστών οι πολίτες βρίσκουν το δρόμο για να επικοινωνήσουν με ποιότητα, ανθίστανται στις εκπτώσεις και αμύνονται στην πολιτιστική ισοπέδωση που ορίζουν οι οικονομικές εξελίξεις.

Mέσα σε 50 χρόνια δημιουργικής δουλειάς έχουμε εκδώσει πάνω από 6.500 τίτλους. Στις σελίδες του καταλόγου μας φιλοξενείται ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική, παιδαγωγική και γενικότερα επιστημονική παραγωγή, αλλά και η παγκόσμια κλασική και σύγχρονη παραγωγή: συγγραφείς απ’ όλο τον κόσμο βραβευμένοι με Νόμπελ, Μπούκερ, λογοτέχνες τιμημένοι με τα σημαντικότερα βραβεία των χωρών τους, και, βέβαια, σπουδαίοι Έλληνες συγγραφείς διακεκριμένοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, βρεβευμένοι με Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών, βραβεία Αναγνωστών, βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης, βραβεία των σημαντικότερων λογοτεχνικών περιοδικών. Κοντά τους και νεότεροι αξιόλογοι δημιουργοί, που με τον δικό τους τρόπο ανανεώνουν κάθε φορά το λογοτεχνικό τοπίο και εξελίσσουν τη λογοτεχνική γραφή. Εκτός από τα έντυπα βιβλία, στον κατάλογό μας συμπεριλαμβάνονται ψηφιακές εκδόσεις (e-book) νέων και παλαιών τίτλων, για να έχουν οι αναγνώστες τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα βιβλία των προτιμήσεών τους εύκολα, γρήγορα και σε προσιτή τιμή.

Στις ψηφιακές μας σελίδες μπορείτε να δείτε τον κατάλογό μας, να ενημερώνεστε για τις νέες μας εκδόσεις, αλλά και για όλες μας τις δραστηριότητες «σε πραγματικό χρόνο», να επικοινωνείτε με τους συγγραφείς μας, να παραγγέλνετε τα βιβλία σας και να μας στέλνετε τις γνώμες, τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις σας.