«Ο κώδικας του αυτοκράτορα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο κώδικας του αυτοκράτορα

Μυθιστόρημα

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen

Ο κώδικας του αυτοκράτορα
ebook
  • ISBN: 978-960-03-5388-4
  • epub logoePUB
  • σελ. 368
  • 17 Οκτωβρίου 2011
  • € 9,90

Περίληψη

Μια ανεκτίμητη βυζαντινή εικόνα που γίνεται αντικείμενο κλοπής, η υποψία για την ύπαρξη ενός αμύθητου θησαυρού, τα ιερότερα κειμήλια της χριστιανοσύνης που χάθηκαν πριν από επτακόσια χρόνια, κινητοποιούν ένα πλήθος ανθρώπων για την εύρεσή τους. Ανάμεσά τους ένας Αγιορείτης μοναχός με παράξενες δυνάμεις, μια δαιμόνια ντετέκτιβ, ένας μανιώδης Έλληνας συλλέκτης, ένας γοητευτικός Ιταλός τραπεζίτης της μαφίας, ένα σαγηνευτικό μοντέλο, ο ελληνοαλβανοσερβικός υπόκοσμος με τον αδίστακτο νονό της νύχτας αρχηγό του, ένας συντηρητής έργων τέχνης και ο καλύτερος αστυνόμος της ΕΛΑΣ θα αναμετρηθούν σε ευφυΐα και ταχύτητα ώστε να φτάσουν πρώτοι στην ανακάλυψη των κειμηλίων. Πρέπει όμως να πολεμήσουν όλοι εναντίον όλων, να λύσουν άλυτους γρίφους, να εισχωρήσουν στο μυαλό ενός μοναχού που πέθανε πριν από επτά αιώνες, να ερωτευτούν, να κυνηγήσουν αλλά και να κυνηγηθούν, να ταξιδέψουν στα άδυτα της βυζαντινής εποχής, τότε που η ιστορία γραφόταν από μοναχούς, Ισπανούς επιδρομείς, ληστές και Τούρκους πειρατές, Βενετούς και Φράγκους ιππότες.

 

«Ένα “αγγελικά” έξυπνο μυθιστόρημα, που συνδυάζει τη σύγχρονη περιπέτεια με τη βυζαντινή ιστορία και παρασύρει τον αναγνώστη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ

 

Βιογραφικά στοιχεία

Νίκος Κ. Κυριαζής

Ο Νίκος Κ. Κυριαζής σπούδασε Οικονομικά και εκπόνησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Βόνης. Εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Trier και Harvard, ως ειδικός για τα νομισματικά στη Γενική Διεύθυνση Μελετών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και ως γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Έχει δημοσιεύσει δεκατέσσερα μυθιστορήματα (τρία και σε μετάφραση στις ΗΠΑ ως Nicholas Snow), μια ποιητική συλλογή, τρία βιβλία στρατηγικής και δύο οικονομικά, πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά journals και περισσότερα από τριακόσια άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο (ανάμεσά τους εξήντα στο περιοδικό Ιστορία). Μυθιστορήματά του, μεταξύ άλλων: Αρτάβαζος ο Πέρσης, Νικομήδης ο Αθηναίος, Ο ξένος μου ο Θεμιστοκλής, Ο αετός της φωτιάς, Ο ιππότης και ο Χρυσοκέφαλος, Μαρία των Γλάρων, Ο Διάβολος στις πέντε ακριβώς, Ο ελευθερωτής, Καταραμένος θησαυρός, Η ασπίδα των Θερμοπυλών και Μαραθώνας και ελευθερία.

Το 2005 τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας με το ανώτατο παράσημο της Γαλλίας, του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, για τη συνεισφορά του στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Βιβλιογραφία