«Τα μυστήρια της όπερας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τα μυστήρια της όπερας

Αστυνομικές ιστορίες

Μετάφραση:
Ναννά Παπανικολάου

Τα μυστήρια της όπερας
  • ISBN: 978-960-03-4746-3
  • σελ. 176
  • 7 Ιουλίου 2008
  • € 12,72

Περίληψη

Ένας πλούσιος συλλέκτης όπλων που βρίσκεται νεκρός στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του, ένα διαμάντι που εξαφανίζεται από μια τραπεζική θυρίδα, τρεις γυναίκες που παντρεύονται διαδοχικά τον ίδιο άντρα και καταλήγουν όλες δολοφονημένες, μια νεαρή στριπτιζέζ που βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της με ένα δίσκο του Εμανουέλ Μάτα να παίζει στο γραμμόφωνο, εννέα κορίτσια από το Σπίτι της Βαλεντίνας που βρίσκουν το θάνατο καθώς επιστρέφουν μετά τη δουλειά στα σπίτια τους και μια γοητευτική διπλή κατάσκοπος που βρίσκεται πνιγμένη σε ένα ψάθινο μπαούλο.

Έξι μυστήρια που ζητούν λύση από τον Εμανουέλ Μάτα, τον πρώην τενόρο και νυν ερασιτέχνη ντέντεκτιβ, που έμεινε ανάπηρος μετά από ένα τραγικό και αμφισβητούμενο ατύχημα και έχει εγκαταστήσει το στρατηγείο του στο μπαρ Η Όπερα, στο κέντρο του Μεξικού.

Βιογραφικά στοιχεία

Εμανουέλ Μάτα

O Εμανουέλ Μάτα γεννήθηκε το 1902 στη Μορέλια, πρωτεύουσα της πολιτείας του Μιτσοακάν, στο Μεξικό. Σε ηλικία εννέα ετών έμεινε ορφανός από πατέρα και μητέρα οι οποίοι έπεσαν θύματα σιδηροδρομικού ατυχήματος. Τον περιμάζεψαν οι πιστοί του Καθεδρικού Ναού της Μορέλια και του πρόσφεραν παιδεία στο κατηχητικό και στα θεωρητικά μαθήματα. Εντάχθηκε επίσης στην Παιδική Χορωδία του Καθεδρικού Ναού της Μορέλια όπου αμέσως ξεχώρισε για την καλή και γλυκιά φωνή του. Μετά το τέλος της μεξικανικής Επανάστασης ο Μάτα γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως τραγουδιστής της Όπερας και προκάλεσε αντιζηλίες. Το 1937, κατά τη διάρκεια της παράστασης του Ντον Τζοβάνι, ο Εμανουέλ Μάτα έπεσε από μια καταπακτή και έμεινε για πάντα ανάπηρος. Μη μπορώντας πια να χρησιμοποιήσει καλά τα πόδια του και διατηρώντας αμφιβολίες σχετικά με την αιτία του ατυχήματος, άρχισε να μαθαίνει για υποθέσεις εγκλημάτων και να προσπαθεί να τις λύσει χρησιμοποιώντας, σε ίσες δόσεις, λογική και προαίσθημα.