«Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή

Μυθιστόρημα

O πίνακας στο εξώφυλλο είναι του Δ. Παπακώστα
Mακέτα: Bάσω Aβραμοπούλου

Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή
  • ISBN: 960-03-1765-8
  • σελ. 224
  • 9 Απριλίου 1997
  • € 10,60

Περίληψη

Bαρύ το παρελθόν που κουβαλούν. Bαρύ και ασυγχώρητο για το μικρό χωριό που τους αναγκάζει να φύγουν, για να τους δεχτεί χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά όμως... O Nέστορας και η γιαγιά του η κυρα-Mαγδαληνή συμπορεύονται σε μια ζωή ήσυχη, χωρίς όμως την ασφάλεια και την τρυφερότητα των συγγενικών σχέσεων. Aυτή την αναπτύσσουν μεταξύ τους, μα και κάνοντας φίλους. Γλυκό παλικάρι ο Nέστορας, ζει την ιδιαιτερότητά του χωρίς ποτέ να γίνει κραυγαλέος, χυδαίος, προκλητικός. Kι η κυρα-Mαγδαληνή, γυναίκα δυνατή, ζει μόνο γι' αυτόν, για τον Nέστορά της, που Tόρη τον φώναζε αυτή.

Βιογραφικά στοιχεία

Βεατρίκη Σαΐας-Μαγρίζου

Η Βεατρίκη (Μπέττυ) Σαΐας-Μαγρίζου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει στη Λάρισα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει δίπλωμα οπτικού. Έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά της Στην Πολυξένη (1996), Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή (1997), Μοιραία ταύτιση (2002) και Το βραχιόλι της φωτιάς (2006) από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, Με τα φτερά της ψυχής (2016) από τις εκδόσεις Αρισταρέτη, καθώς και τα παραμύθια Ο πρίγκιπας του πλανήτη Βίκτωρ (2011) και Βίκτωρ, ο ταξιδευτής του ουρανού (2014) από τις εκδόσεις Διάπλαση. Επίσης έχει γράψει τα θεατρικά έργα Η προίκα (2000), που τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο θεάτρου (ανέβηκε σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή στο Studio Μαυρομιχάλη με τη Στέλλα Παπαδημητρίου και παίζεται επί σειρά ετών σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα), Το κοινό ταμείο (2001), Η τελευταία βελονιά (2007), Φεγγάρι στον ακάλυπτο (2019) και το θεατρικό αναλόγιο Λεχάιμ – Στη ζωή (2000), που απέδωσαν η Αντιγόνη Βαλάκου και ο Πέτρος Φυσσούν και το 2019 αποδόθηκε στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Έχει συμμετάσχει με κείμενά της στο βιβλίο Νέοι στη Δίνη της Κατοχικής Ελλάδας, έκδοση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (2008). Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή λόγου «Ιστορίες χωρίς τίτλο». Έγραψε το σενάριο της ταινίας Αβραάμ-Αλμπέρτο, που προβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2006, στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Κείμενά της διδάσκονται στο τμήμα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, ενώ προσκλήθηκε να παρουσιάσει το έργο της στην έδρα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Σέλουιν Κόλετζ του Κέιμπριτζ.

Συνεργάστηκε με το λογοτεχνικό περιοδικό του Δήμου Λαρισαίων Γραφή και με άλλα λογοτεχνικά περιοδικά. Επίσης συνεργάζεται με το περιοδικό της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αχιλίου Πόλις.

Υπό έκδοση είναι το παραμύθι της με τίτλο Το όνειρο, μεταφρασμένο και στα αγγλικά, το οποίο το έγραψε εμπνεόμενη από τα μηνύματα που πρεσβεύει η Τράπεζα Τροφίμων.

Στο μυθιστόρημά της Το βραχιόλι της φωτιάς βασίστηκε η ομώνυμη σειρά της ΕΡΤ, σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα.
Βιβλιογραφία