«Η ψυχολογία στο σταυροδρόμι των επιστημών του ανθρώπου και της κοινωνίας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η ψυχολογία στο σταυροδρόμι των επιστημών του ανθρώπου και της κοινωνίας

Εξελικτική ψυχολογία – Γνωστική ψυχολογία – Κλινική ψυχολογία – Κοινωνική ψυχολογία

Κείμενα από το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ιούνιος 1997)

Η ψυχολογία στο σταυροδρόμι των επιστημών του ανθρώπου και της κοινωνίας
  • ISBN: 960-03-2536-7
  • eudoxus logo Εύδοξος: 12867411
  • σελ. 616
  • 7 Απριλίου 1999
  • € 22,26

Περίληψη

Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται τριάντα ένα κείμενα από τις εργασίες που παρουσιάστηκαν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας το οποίο διοργάνωσε το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, από τις 28 Μαΐου μέχρι και την 1η Ιουνίου 1997. Το γενικό θέμα ήταν «Η ψυχολογία στο Σταυροδρόμι των Επιστημών του Ανθρώπου και της Κοινωνίας». Ο αναγνώστης θα βρει κείμενα που, προερχόμενα από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους, προσεγγίζουν, το καθένα από τη σκοπιά του, συναφή αντικείμενα: ψυχολογία της πολιτικής σκέψης και της πολιτικής συμπεριφοράς, δικαστική ψυχολογία, σύγχρονες προσεγγίσεις στην επεξεργασία των πληροφοριών από τον ανθρώπινο νου, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού και του εφήβου, η ψυχανάλυση και η ψυχοθεραπεία απέναντι στην ψυχοπαθολογία τού σήμερα, ψυχολογία και μέσα μαζικής επικοινωνίας κ.ά.

Βιογραφικά στοιχεία

Σοφία Κανελλάκη



Άννα Μαντόγλου



Στάμος Παπαστάμου



Σταυρούλα Σαμαρτζή

Η Σταυρούλα Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Ψυχολογία στο Παρίσι και το 1987 πήρε το πτυχίο της στη Γενετική και Παιδαγωγική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Paris VIII. Το 1988 έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (D.E.A.) στις Γνωστικές Λειτουργίες από τα Πανεπιστήμια Paris VIII και Paris V, ενώ το 1992 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Paris VIII. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά, είναι συγγραφέας του βιβλίου Εισαγωγή στις Γνωστικές Λειτουργίες (Εκδόσεις Παπαζήση, 1995) και υπεύθυνη της επιστημονικής επιμέλειας των βιβλίων του Ζαν Πιαζέ Περί Παιδαγωγικής (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2000) και Η Γλώσσα και η Σκέψη του Παιδιού (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001). Από το 1993 διδάσκει στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου μαθήματα που άπτονται των αντικειμένων της Γνωστικής Ψυχολογίας και της Γνωστικής Ανάπτυξης.




Βιβλιογραφία

Νικόλας Χρηστάκης

O Nικόλας Xρηστάκης είναι επίκουρος καθηγητής στο Tμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1958, σπούδασε Ψυχολογία στη Γαλλία και έχει διδακτορικό στην Kοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Paris X - Nanterre. Tα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από θέματα επικοινωνίας, πολιτισμού, κοινωνικής αντίληψης και σκέψης, καθώς και ταυτοτικών διεργασιών στο πλαίσιο νεανικών και «υπο-πολιτισμικών» ομάδων και οντοτήτων. Aπό τις Eκδόσεις Δελφίνι κυκλοφορεί το βιβλίο του Mουσικές ταυτότητες: αφηγήσεις ζωής μουσικών και συγκροτημάτων της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής ροκ, ενώ από τις Eκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο του Tα παιδιά μιλούν για την υγεία και την ασθένεια (σε συνεργασία με την Mπετίνα Nτάβου).




Βιβλιογραφία

  • Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
  • Ταυτότητες, 1997