«Έλα να παίξουμε κι άσε τους άλλους να στολίζονται» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Έλα να παίξουμε κι άσε τους άλλους να στολίζονται

Μυθιστόρημα

Η σύνθεση στο εξώφυλλο είναι της Πόπης Βαγιανού

Έλα να παίξουμε κι άσε τους άλλους να στολίζονται
  • ISBN: 960-03-2585-5
  • σελ. 416
  • 8 Απριλίου 1999
  • € 15,90

Περίληψη

Οι άντρες... ένα παιχνίδι που εύκολα γίνεται εχθρικό – αν μείνω μαζί τους, κινδυνεύω. Η μοναδική πραγματικότητα είναι τα δάκρυα που καταπίνω κι η ατσαλωμένη, χαλκέντερη εικόνα του εαυτού μου. Διώχνω τους πάντες από κοντά μου και πολύ καλά κάνω! Δεν ξέρω τι μ' έπιασε ξαφνικά, επειδή δηλαδή περνούν τα χρόνια, πρέπει κάπου να βολευτώ σαν τους περισσότερους; Εκείνο το αναθεματισμένο βαλιτσάκι φταίει για όλα· μου 'βαλε τη χαζή ιδέα πως μπορώ να συμφιλιωθώ με τ' αρσενικά, να ταυτιστώ με τα θηλυκά και ν' ανεχθώ την προδοσία. Αν είναι δυνατόν! «Ελπίδα, τι κάνεις εδώ; Δεν είδες τον ημίθεο που σκάβει μισόγυμνος στο διπλανό χωράφι;» Ο Άρης εισβάλλει φουριόζος κι ακινητοποιείται απότομα στη θέα της Στρατούλας – δεν την πρόσεξε έτσι όπως ήταν χωμένη στο νεροχύτη. Εκείνος έχει πάρει το χρώμα ώριμης ντομάτας κι εγώ σκάω στα γέλια, γεμάτη ευγνωμοσύνη για την παρουσία του. Έλα να παίξουμε, Αρούλη, μάθε με να κοροϊδεύω καλύτερα τα πάθη και τη μοναξιά κι άσε τους άλλους να γιορτάζουν γάμους και βαφτίσια.

Ένα αναπάντεχο ταξίδι σ' έναν κόσμο διφορούμενο, όπου τα πάντα ανατρέπονται. Ίντριγκες, αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, ερωτικά τρίγωνα, χιούμορ και σαρκασμός, προκλητικά δεμένα με λυρικές περιγραφές και εξάρσεις συναισθηματικές μπροστά στο μυστήριο της ύπαρξης. Tα βαθύτερα όμως νοήματα εναπόκεινται στην προσωπική σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο. Πρόκειται για ένα καθημερινό, ρεαλιστικό παραμύθι με ανεπιτήδευτη συγκινησιακή γοητεία. Διαβάζεται σαν ένα ποτήρι νερό. Mια γραφή «χειρωνακτική», που μέχρι την τελευταία παράγραφο διασκεδάζει με τη μικρή, ζωογόνα ελπίδα μιας απάντησης.

Βιογραφικά στοιχεία

Ελένη Ρουφάνη

H Eλένη Pουφάνη γεννήθηκε το 1959 στην Aθήνα. Σπούδασε ψυχολογία και κοινωνιολογία στην Eλλάδα και στην Aμερική. Eργάστηκε ως καθηγήτρια σε κολέγια των Aθηνών και ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες. Eίναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει μεταφράσει διάφορα κείμενα και διηγήματα, καθώς και τον Aποχαιρετισμό στα όπλα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Eκδόσεις Eρατώ, 1989. Tο 1993 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, Tο Δώρο του Φόβου, από τις Eκδόσεις Mέδουσα.