«Νέο Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό Τεχνικών Όρων» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νέο Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό Τεχνικών Όρων

Νέο Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό Τεχνικών Όρων
  • ISBN: 960-03-3870-1
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 1056
  • 17 Σεπτεμβρίου 2004
  • € 63,60

Περίληψη

Το Νέο Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό Τεχνικών Όρων αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στο χώρο των εξειδικευμένων λεξικών. Σε αυτό θα βρουν οι μαθητές των ΤΕΕ και ΙΕΚ, οι φοιτητές των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, και όλοι οι ενδιαφερόμενοι τεχνικοί, τους πλέον εύχρηστους αλλά και δύσχρηστους τεχνικούς όρους της ελληνικής γλώσσας με απόδοση στην αγγλική γλώσσα.
Προϊόν συγκεντρωμένης πείρας και επιστημονικής έρευνας, το Νέο Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό Τεχνικών Όρων περιλαμβάνει περισσότερους από 135.000 τεχνικούς και επιστημονικούς όρους, που καλύπτουν τους εξής επιστημονικούς τομείς:


Το Νέο Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό Τεχνικών Όρων προσφέρει τη μεγαλύτερη και πληρέστερη μέχρι σήμερα πηγή μετάφρασης όλων των λέξεων που συναντά κανείς σε όλο το φάσμα των εφαρμοσμένων τεχνικών επιστημών.
Έτσι, αν το μέγεθος της περιεχομένης ύλης το καθιστά αδιαμφισβήτητα πρωτοπόρο, η επιστημονική του εμβρίθεια, ο αναλυτικός και επεξηγηματικός του χαρακτήρας το αναγορεύουν ως το λεξικογραφικό εργαλείο του παρόντος και του μέλλοντος.

Βιογραφικά στοιχεία

Νικόλαος Απ. Πανταζής

O Νίκος Πανταζής είναι Διδάκτωρ μηχανικός πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων, με παιδαγωγικές σπουδές και εργάζεται ως Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του TEI Αθήνας. Διετέλεσε προϊστάμενος του Εργαστηρίου Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της AΣETEM/ΣEΛETE από το 1974 μέχρι το 2002. Είναι κάτοχος αρκετών πτυχίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως στην ειδικότητα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού, κάτοχος πολλών πιστοποιητικών εξειδίκευσης σε θέματα της ειδικότητάς του, στην Ελλάδα και σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία) με αντίστοιχες υποτροφίες. Είναι επίσης καθηγητής της Αγγλικής γλώσσας και κάτοχος πιστοποιητικών επαρκούς γνώσης της γαλλικής και της γερμανικής γλώσσας. Έχει συγγράψει περισσότερα από 25 βιβλία με κύριο αντικείμενο τα ηλεκτρονικά, τα συστήματα αυτομάτου ελέγχου, τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων (διεθνής έκδοση της ΙΕΕΕ – John Willey press) και τη λεξικογραφία. Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή τεχνικά περιοδικά με κριτές. Έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια, καθώς επίσης και κριτής σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων διεθνούς κύρους. Υπήρξε για πολλά χρόνια υπεύθυνος των προγραμμάτων επιμόρφωσης των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλος της επιτροπής πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του τμήματος ηλεκτρονικής της AΣETEM/ΣEΛETE, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών ΔHMOKPITOΣ. Σήμερα είναι μέλος σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα στα Τμήματα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών συστημάτων των Πανεπιστήμιων Αιγαίου και Πειραιώς. Έχει διδάξει θέματα της ειδικότητάς του σε προγράμματα επιμόρφωσης των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (AΣETEM/ΣΕΛΕΤΕ, και Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή), και σε προγράμματα κατάρτισης σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά ΠEK.




Βιβλιογραφία