«Ταξίδι στο Ιξτλάν» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ταξίδι στο Ιξτλάν

Μετάφραση:
Λουκάς Θεοδωρακόπουλος

Σύνθεση εξωφύλλου: Eye D Design Group

Ταξίδι στο Ιξτλάν
  • ISBN: 978-960-03-0075-8
  • σελ. 348
  • Επανέκδοση
  • 20 Μαΐου 2003
  • € 12,72

Περίληψη

Με το Ταξίδι στο Ιξτλάν κλείνει η μοναδική στο είδος της καταγραφή της μύησης του συγγραφέα για μια περίοδο δέκα χρόνων στα μυστήρια της μαγείας (με σκοπό να γίνει «άνθρωπος της γνώσης») κάτω από την καθοδήγηση του Δον Χουάν, του Ινδιάνου Γιακί, που τον συναντάει στο βορειοδυτικό Μεξικό.

Η βαθιά γνώση των πραγμάτων της φύσης από μέρους του Δον Χουάν έκανε τα έργα Η διδασκαλία του Δον Χουάν και το Μια ξεχωριστή πραγματικότητα αμέσως κλασικά. Αυτά τα δύο βιβλία αναφέρονταν βασικά στη χρήση των παραισθησιογόνων φυτών που είχαν σχέση με τη μαγεία του Δον Χουάν και περιέγραφαν τις εμπειρίες του Καστανέντα, καυτές κάποτε και τρομαχτικές, κατά την πορεία της μακριάς και τραχιάς μαθητείας του. Το τρίτο αυτό βιβλίο προχωρεί πέρα από τις εμπειρίες αυτές και δείχνει στον αναγνώστη τα μέσα με τα οποία ο «άνθρωπος της γνώσης» γίνεται ικανός να βλέπει αντί απλώς να κοιτάζει, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η καινούργια αυτή όραση τον κάνει ικανό να «σταματάει τον κόσμο». Εδώ, στα ψηλά βουνά και στις ερημιές, ο Καστανέντα αναζητάει τη δύναμη σε μια σειρά από εκπληκτικές «συναντήσεις» με το άγνωστο και διδάσκεται τη σοφία του κυνηγού, του ανθρώπου που «δεν έχει στερεότυπες συνήθειες, που είναι ελεύθερος, ρευστός, απρόβλεπτος» στις ενέργειές του.

Το Ταξίδι στο Ιξτλάν μας φέρνει αντιμέτωπους μ' έναν προκλητικά νέο τρόπο κοιτάγματος του εαυτού μας και του κόσμου.

Βιογραφικά στοιχεία

Κάρλος Καστανέντα

Ο Κάρλος Καστανέντα έκανε μεταπτυχιακά στην Ανθρωπολογία, στο Πανεπιστήμιο της πόλης του Λος Άντζελες, και συνέλεγε πληροφορίες για διάφορα φαρμακευτικά φυτά που χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι στη Σονόρα, στο Μεξικό, όταν συνάντησε ένα γέρο Ινδιάνο Γιακί, τον Δον Χουάν. Το πρώτο του βιβλίο, Η διδασκαλία του Δον Χουάν, ήταν η ιστορία της πρώτης περιόδου που πέρασαν μαζί οι δυο τους ως δάσκαλος και μαθητής.




Βιβλιογραφία