«Η φωτιά που δε σβήνει» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η φωτιά που δε σβήνει

Νο 36

Για παιδιά από 12 ετών και άνω

Εικονογράφηση:
Στάθης Σταυρόπουλος

Eικονογράφηση εξωφύλλου: Eye D Design Group

Η φωτιά που δε σβήνει
  • ISBN: 978-960-03-0156-4
  • σελ. 120
  • Επανέκδοση
  • 21 Μαρτίου 2011
  • € 10,60

Περίληψη

Eίναι η καταπληκτική ιστορία του ναυπηγού και αρχιτέκτονα Kαλλίνικου, που εφεύρε το περίφημο «υγρόν πυρ», χάρη στο οποίο το Bυζάντιο σώθηκε από τη λαίλαπα του αραβικού ισλαμισμού, που στα μέσα του 7ου μ.X. αιώνα είχε σαρώσει τη νοτιοδυτική Aσία. Mέσα από τις σελίδες του βιβλίου δίνεται ανάγλυφη η φυσιογνωμία του ανήσυχου αυτού ανθρώπου και παράλληλα ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, με τις βαθύτερες κοινωνικές δομές και τα προβλήματά της.

Όλα αυτά δίνονται με τρόπο απλό, εποπτικό, προσαρμοσμένο στην παιδική αντιληπτικότητα και ευαισθησία, μέσ' από συναρπαστικές περιπέτειες που κεντρίζουν τη φαντασία και κάνουν το βιβλίο ένα ενδιαφέρον και επαγωγό ανάγνωσμα, που δικαιολογημένα απέσπασε το A´ βραβείο ιστορικού μυθιστορήματος από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά».

Βιογραφικά στοιχεία

Χάρης Σακελλαρίου

Ο Χάρης Σακελλαρίου (1923-2007) γεννήθηκε στο Θαυμακό Φθιώτιδας. Σπούδασε Παιδαγωγική και Φιλολογία και μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία στη σύγχρονη Λογοτεχνία και τη Σημειολογία. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του λόγου (ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μελέτη, δοκίμιο) και δημοσίευσε γύρω στα τριάντα πέντε βιβλία για ενηλίκους.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Παιδική Λογοτεχνία και  δημοσίευσε πάνω από σαράντα πέντε βιβλία για παιδιά και νέους. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, το Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», το Υπουργείο Παιδείας, τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», τον «Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», την «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Υπήρξε διευθυντής των περιοδικών: Νεοελληνικός Λόγος και Επιθεώρηση Παιδικής Λογοτεχνίας.

Από τα βιβλία του ξεχωρίζουν τα: Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Η φωτιά που δε σβήνει, Το παραμύθι χτες και σήμερα, Ιστορία της Παιδικής Λογοτεχνίας κ.ά.




Βιβλιογραφία