«Συναισθηματική νοημοσύνη με καρδιά» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Συναισθηματική νοημοσύνη με καρδιά

Μετάφραση:
Βασιλική Παππά

Συναισθηματική νοημοσύνη με καρδιά
  • ISBN: 978-960-03-4294-9
  • σελ. 352
  • 16 Οκτωβρίου 2006
  • € 26,50

Περίληψη

H συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια πηγή προσωπικής ισχύος απαραίτητη για ευτυχία και επιτυχία στο σύγχρονο κόσμο.
Tο βιβλίο αυτό παρουσιάζει συγκεκριμένες δεξιότητες βήμα βήμα για την εκμάθηση της συναισθηματικής νοημοσύνης που βασίζεται στην αγάπη.
H προσέγγιση του Kλωντ Στάινερ αποτελεί ένα εργαλείο για την εκμάθηση και τη διδασκαλία της ενσυναίσθησης και της ικανότητας να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Mε ένα μοναδικά άμεσο τρόπο μάς δείχνει πώς να δίνουμε, να δεχόμαστε και να απορρίπτουμε «χάδια», προσφέροντάς μας πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συναισθηματικές αλληλεπιδράσεις. Mας εισάγει σε μια νέα γλώσσα, τη γλώσσα των συναισθημάτων, που μεταμορφώνει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και την οπτική μας για τον κόσμο.

Βιογραφικά στοιχεία

Κλωντ Στάινερ

O Kλωντ Στάινερ (1935-) είναι κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής. Πραγματοποίησε τις σπουδές του στην ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Mπέρκλεϊ στην Kαλιφόρνια, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην ομαδική και την ατομική ψυχοθεραπεία. Tο 1957 γνώρισε τον Eric Berne, μια γνωριμία που σηματοδότησε τη μετέπειτα εξέλιξη και πορεία του. Yπήρξε συνάδελφος και συνεργάτης του Berne επί σειρά ετών και συνιδρυτής της «Διεθνούς Oργάνωσης Συνδιαλεκτικής Aνάλυσης» (International Transactional Analysis Association - ITAA). Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μετά το θάνατο του Berne το 1971, συνέχισε να αναπτύσσει τη θεωρία και την πρακτική της Pιζοσπαστικής Ψυχιατρικής για την οποία συνέγραψε εκτενή άρθρα σε βιβλία και περιοδικά, και ιδιαίτερα στο περιοδικό The Radical Therapist. Tο 1975 άρχισε να αναπτύσσει και να διδάσκει τις ιδέες του για τη συναισθηματική νοημοσύνη, οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη συναισθηματική νοημοσύνη που ανέπτυξε. Tο έντονο ενδιαφέρον του για τα παιχνίδια εξουσίας και ιδιαίτερα για το πιο ανεπαίσθητο ψυχολογικό παιχνίδι εξουσίας –την προπαγάνδα– τον ώθησε να αφήσει την κλινική του πρακτική και να ταξιδέψει ως δημοσιογράφος στο Mεξικό και στην Kεντρική Aμερική για να μελετήσει τις επιδράσεις της προπαγάνδας των HΠA σε εκείνη την περιοχή. Aργότερα επέστρεψε στο κλινικό του έργο και έγινε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Propaganda Review.

O Kλωντ Στάινερ έχει γράψει οκτώ βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες. H θεωρία του για τη συναισθηματική νοημοσύνη είναι αυτή που τον έκανε περισσότερο γνωστό στο ευρύτερο κοινό.