«Λευκό κοτσύφι, blue tree, μαύρο καράβι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Λευκό κοτσύφι, blue tree, μαύρο καράβι

Το κραχ και οι σεισμικές μετατοπίσεις στον νέο καπιταλισμό

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|Ε. ΠΑΓΚΑΛΟΥ
Φωτογραφία εξωφύλλου: Library of Congress, Prints & Photographs Division, LC-DIG-ggbain-28988

Λευκό κοτσύφι, blue tree, μαύρο καράβι
  • ISBN: 978-960-03-4844-6
  • σελ. 480
  • 7 Νοεμβρίου 2008
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Ένας αστεροειδής στα κεφάλια μας. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ EΦTIAXNE ΜΠΡΕΚΦΑΣΤ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Aδρεναλίνη. «Τα διπλά ή τίποτα»: Το τζάκποτ ενός τυχοδιώκτη δίχως αιτία. Η χιπ-χοπ καμπύλη του καπιταλισμού. Ο ΜΑΟ ΣΤΟ ΣΙΤI: ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Η αμερικανική νεύρωση του μεγάλου φαλλού. Προδοσία και Διασπορά: οι ακούραστες μηχανές της καπιταλιστικής επέκτασης. Οι κύκλοι, οι πόλεμοι, οι παπάδες. «Τι Οθωμανοί, τι Αμερικάνοι!» Ένας Λούθηρος στην Κίνα. ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ: ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΧ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Σκληρός Οκτώβρης με ταούκ γκιογκσού. «Ποτέ την Κυριακή!» Vulture capitalism, τρώγοντας πτώματα. Aπό την ευφορία στον πανικό. Η μαύρη μαγεία των παγκόσμιων τραπεζιτών. Μαρία: η αυταπάτη της εξισορρόπησης ρίσκου και ανταμοιβής. Matina's cat bond: ομόλογο καταστροφών. Ο σοσιαλισμός της superclass. Φυγή: Mαύρος Σεπτέμβρης του 2083. Mπλε σκυλιά και κόκκινοι ελέφαντες: χωρίς ηγεσία στο χείλος της αβύσσου. 2029: ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Οι Νέοι Αργοναύτες και οι «παρανοϊκοί» του νέου καπιταλισμού. Υμνείτε τους αναρχικούς, αλλά μη σκοτώνετε τους δικηγόρους. Dolce Vita capitalism: σκοτώστε τις μαμάδες! Karoshi καπιταλισμός. Βossa nova καπιταλισμός. Ταξίδι στην Αφροδίτη μ' ένα ξεχαρβαλωμένο Ιλιούσιν. Είναι η πολιτική, ανόητε! ΤΑ ΠΙΚΡΑΜYΓΔΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟY: OΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΑΒΕΒΑΙOΤΗΤΕΣ. Τα λυχναράκια του χωρισμού. Ο «πράσινος» καουμπόι. Kεράσι γλυκό στον green capitalism! Το μάθημα των κρεμμυδιών. «Sex and the City» καπιταλισμός; Κέρασμα στους outsiders, τους πειρατές, τους χάκερ και τους εθελοντές του Wiki capitalism. Kομμουνισμός ή καπιταλισμός των 4Μ;

Βιογραφικά στοιχεία

Μίμης Ανδρουλάκης

Από τις Εκδό­σεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα παρακάτω έργα του: Έτσι κάνουν όλες (2011)Η Έβδομη Αίσθηση – troika Μοίρα (2010), Ε, Πρόεδρε! (2009), Λευ­κό κοτσύφι, blue tree, μαύρο καράβι (2008), Θηλυκό πόκερ (Συμφέρον και συμπάθεια) (2006), Ζητούνται αλχημιστές (2005),Βαμπίρ και κανίβαλοι (Το ρίσκο μιας νέας σύγκρουσης των γενεών) (2004), Τάνγκο του Τσε. Από την Τάνια στην Τίνα(αφήγημα για την παγκοσμιο­ποίηση στον 21ο αιώνα) (2002), Η γυναίκα της όγδοης μέρας, (Μυστικός έρως – Απόκρυφος βίος) (μυθιστόρημα, 2001), Μν (γυναικείο αντιμυθιστόρημα, 1999), Το χαμένο μπλουζ (μυθιστόρημα, 1997), Ο μυστικός Νοέμβρης (μυθιστόρημα, 1996), Ο σωσίας και οι δαίμονες του πάθους (1995), The Dream – Σκιές στην Αθήνα (oνειρικοί διάλογοι) (1994).

Παλαιότερα πολιτικά και ιδεολογικά έργα του είναι: ΜΕΤΑ (Νέα Σύνορα, 1992), Ο σοσιαλισμός στο κατώφλι του 2000(Σύγχρονη Εποχή, 1983), Σοσιαλιστική αυτοδιαχείριση και γραφειοκρατία (Σύγ­χρονη Εποχή, 1982), Προβλήματα του Κράτους (Σύγχρονη Εποχή, 1979). Συμμετείχε επίσης σε διάφορα συλλογικά έργα. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών μελετών.

O Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1951 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη Xούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια. Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο, αφού διατύπωσε με το βιβλίο του ΜΕΤΑ (1992) την πρόταση για την ανασύνθεση της Αριστεράς και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Επέστρεψε στη θεσμική πολιτική το 2004. Εκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη B´ περιφέρεια Αθήνας. Ασχολήθηκε με την οικονομική ανάλυση και πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Δημιούργησε ραδιοφωνικές εκπομπές στον Flash 96,0, σε δύο περιόδους, και στον Alpha 98,9. Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο, καθώς και ιστορικά αφιερώματα για τα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής.


email facebook website twitter

Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις