«Limit» | Εκδόσεις Καστανιώτη Περισσότερα

"/>

Limit

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Χαράλαμπος Καρβούνης

Limit
  • ISBN: 978-960-03-5385-3
  • σελ. 1344
  • 29 Νοεμβρίου 2011
  • € 25,44

Περίληψη

2025

Πρωτοποριακές τεχνολογίες έχουν φέρει επανάσταση στην αστροναυτική. Σε έναν λυσσαλέο αγώνα Αμερικανοί και Κινέζοι εξορύσσουν στο φεγγάρι ήλιον-3, ένα στοιχείο που υπόσχεται να λύσει όλα τα ενεργειακά προβλήματα παγκοσμίως. Παράλληλα ο ντετέκτιβ Όουεν Τζέρικο αναλαμβάνει να βρει την αντικαθεστωτική Γιόγιο, που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Αυτό που μοιάζει με υπόθεση ρουτίνας εξελίσσεται σε ένα εφιαλτικό ανθρωποκυνηγητό, καθώς η όμορφη όσο και κουραστική Κινέζα έχει στην κατοχή της μερικά αυστηρά κρυμμένα μυστικά και η ζωή της τώρα πια κινδυνεύει. Τα ίχνη οδηγούν σε όλη την υφήλιο, και στη Σελήνη, όπου ένα γκρουπ τουριστών του διαστήματος ανακαλύπτει κάτι πραγματικά απειλητικό.

Τέσσερα χρόνια μετά την παγκόσμια επιτυχία του Σμήνους, ο Φρανκ Σέτσινγκ μεταπηδάει από τον κόσμο της θάλασσας στον κόσμο του διαστήματος για να μας ταξιδέψει σε ένα μέλλον που δεν φαντάζει ιδιαιτέρως μακρινό, με όχημα ένα μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα.

Περισσότερα

 

Βιογραφικά στοιχεία

Φρανκ Σέτσινγκ

Ο Φρανκ Σέτσινγκ, γεννημένος το 1957, δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα Θάνατος και διάβολος το 1995. Μετά από άλλα τρία μυθιστορήματα κι έναν τόμο με διηγήματα, το 2004 κυκλοφόρησε το διεθνές μπεστ-σέλερ Το σμήνος (μτφρ. Στέφανος Τζαννετάτος, Εκδ. Καστανιώτη 2007) που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησε το δοκιμιακό Ειδήσεις από ένα άγνωστο σύμπαν, βιβλίο που «σχολίαζε» το Σμήνος και βραβεύτηκε από το περιοδικό Bild der Wissenschaft ως το καλύτερο επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς 2006 στην κατηγορία «ψυχαγωγία». Το Limit εκδόθηκε στη Γερμανία τέλη του 2009 και γνωρίζει επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Φρανκ Σέτσινγκ ζει και εργάζεται ως διαφημιστής στην Κολονία. Το 2002 κέρδισε το βραβείο λογοτεχνίας της Κολονίας, το 2004 το βραβείο Corine και το 2005 το Γερμανικό Βραβείο Επιστημονικής Φαντασίας. Οι συνολικές εκδόσεις των βιβλίων του, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 27 γλώσσες, κοντεύουν τα 10.000.000 αντίτυπα.




Βιβλιογραφία