«Το παιδί του ξένου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το παιδί του ξένου

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Αντώνης Καλοκύρης

Το παιδί του ξένου
  • ISBN: 978-960-03-5459-1
  • σελ. 560
  • 11 Νοεμβρίου 2013
  • € 21,20

Περίληψη

Στα τέλη του καλοκαιριού του 1913 ο αριστοκράτης νεαρός ποιητής Σεσίλ Βάλανς έρχεται να μείνει στα «Δυο Χωράφια», το σπίτι του στενού φίλου του από το Κέιμπριτζ, Τζορτζ Σολ. Το Σαββατοκύριακο κρύβει πολλές συγκινήσεις και αναστατώσεις για όλους τους Σολ, βαθύτερα όμως θα επηρεάσει τη δεκαεξάχρονη αδελφή του Τζορτζ, τη Δάφνη, η οποία θα γίνει το κύριο πρόσωπο μιας αφήγησης γεμάτης χιούμορ που αφορά τα σεξουαλικά, λογοτεχνικά και κοινωνικά ήθη μιας ολόκληρης εποχής.

Όπως και στη βραβευμένη Γραμμή της ομορφιάς, ο Άλαν Χόλινγκχερστ, με την απολαυστικά ευφυή και παρατηρητική του πρόζα, αποκαλύπτει τις κρυφές επιθυμίες μας μπροστά στα αναπάντεχα γεγονότα και στις εκπλήξεις του χρόνου, δίνοντας ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που όχι μόνο γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά και θεωρήθηκε από σύσσωμη την αγγλική κριτική ως ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά λογοτεχνικά έργα των τελευταίων χρόνων.

Βιογραφικά στοιχεία

Άλαν Χόλινγκχερστ

Ο Άλαν Χόλινγκχερστ γεννήθηκε το 1954 στην Αγγλία και σπούδασε στο Magdalen College της Οξφόρδης. Εργάστηκε στο Times Literary Supplement από το 1982 μέχρι το 1995. Το πρώτο του μυθιστόρημα (1988), Η βιβλιοθήκη της πισίνας (μτφρ. Γιάννης Στεφάνου, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2008), απέσπασε το βραβείο Somerset Maugham. Το 1993 το όνομά του συμπεριλήφθηκε στη λίστα του λογοτεχνικού περιοδικού Granta με τους καλύτερους νέους Bρετανούς συγγραφείς. Το επόμενο βιβλίο του, Tα σκοτεινά μονοπάτια του έρωτα (1994), ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker και βραβεύτηκε με το βραβείο James Tait Black Memorial Prize. Aκολούθησαν το 1998 το μυθιστόρημα H έλξη και το 2004 Η γραμμή της ομορφιάς (μτφρ. Ιλάειρα Διονυσοπούλου, Eκδόσεις Καστανιώτη, 2005), το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Booker, και μεταφέρθηκε στην τηλεόραση τον Μάιο του 2006 από το BBC. Το παιδί του ξένου κυκλοφόρησε στη Μ. Βρετανία το 2011.




Βιβλιογραφία