«Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας

Τα δώρα της Ψυχολογίας

Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας
  • ISBN: 978-960-03-5848-3
  • σελ. 304
  • 15 Δεκεμβρίου 2014
  • € 14,84

Περίληψη

Γιατί οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα σε κατάθλιψη;

Γιατί φοβόμαστε τόσο την εγκατάλειψη από τον Άλλο;

Πώς θεραπεύονται οι κρίσεις πανικού;

Γιατί τρώμε πολύ όταν νιώθουμε θλίψη;

Αντέχεται ποτέ η απιστία;

Να πάω σε ψυχολόγο; 

Να πάρω αντικαταθλιπτικά;

Τι σημαίνει ψυχική υγεία;

Πώς μπορεί κανείς σήμερα να νιώθει καλά με τον εαυτό του και τους γύρω του; Πώς να ξεφύγει από τις παγίδες της ομαλοποίησης, της ήπιας απόγνωσης, της λήθης του εαυτού;

Tο βιβλίο αυτό αναφέρεται στον ανθρώπινο ψυχισμό. Στον ψυχισμό που ονειρεύεται, πάσχει, απορεί, εξελίσσεται, καθηλώνεται, σωπαίνει, θλίβεται, χαίρεται. 

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε στα φάρμακα ούτε στα λόγια. Η αλλαγή θα έρθει μέσα από τη βούληση, μέσα από την επιθυμία του ίδιου του ατόμου να δει τον εαυτό του και την ιστορία του κατάματα. Βούληση και επιθυμία όμως συχνά παγιδεύονται. Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να είναι ένας πολύτιμος σύντροφος στο «ξεπαγίδευμα». Αλλά μέχρι εκεί.

Το βιβλίο Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας επιχειρεί να καταστήσει οικεία τα άγνωστα κομμάτια μας, να κάνει την οδύνη πιο γνώριμη και αντιμετωπίσιμη και να συμβάλει στην ψυχική υγεία του ατόμου αναζητώντας τρόπους που οδηγούν στην ευτυχία του.

Βιογραφικά στοιχεία

Μυρσίνη Κωστοπούλου

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι Δρ Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία (BSc Social Psychology) στο London School of Economics και στη συνέχεια απέκτησε δύο μεταπτυχιακά διπλώματα στο University College London, το Master of Science στην Πειραματική Ψυχολογία (MSc Experimental Methods in Psychology) και το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία (Postgraduate Diploma in Cognitive Behaviour Therapy). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την τριετή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση ειδικότητας στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στην Κλινική Ψυχολογία με θέμα τις γνωσιακές διαστρεβλώσεις στις διαταραχές πρόσληψης τροφής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Από το 1999 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Τα Νέα για θέματα Ψυχολογίας. Είναι μητέρα της Χρυσάνθης και της Φωτεινής.

Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στο Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως σύμβουλος ψυχοκοινωνικής στήριξης γυναικών στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Έχει δημοσιεύσει κλινικές μελέτες στο πεδίο των διαταραχών πρόσληψης τροφής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά Ψυχολογίας. Συμμετέχει στο επιστημονικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς. Είναι μέλος ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών, μετέχει ενεργητικά σε ευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια Ψυχοθεραπείας ως ομιλήτρια και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών.


email facebook

Βιβλιογραφία