«Η γυναίκα στο ασανσέρ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η γυναίκα στο ασανσέρ

Η γυναίκα στο ασανσέρ
  • ISBN: 978-960-03-6387-6
  • σελ. 50
  • 7 Μαΐου 2018
  • € 8,48

Περίληψη

Μικρές ιστορίες για παρουσίες και απουσίες, για νίκες και για ήττες, για τη ζωή που ζήσαμε κι αυτήν που ζούμε τις νύχτες στα όνειρά μας.

 

Στα γυμνασιακά μου χρόνια, στα λευκώματα των φίλων μου –αυτά ήταν τα timelines όσων είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε χωρίς τα social media– μου άρεσε να γράφω ένα απόσπασμα από το ποίημα «Εκεί...» του Μανόλη Αναγνωστάκη, από τη συλλογή Η συνέχεια του 1954: «Γιατί η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε, αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε το πρόσωπό μας».

Το πίστευα για πολλά χρόνια. Όχι πια. 

Σήμερα το ξέρω καλά: η ποίηση δεν είναι τοίχος για να κρύψουμε το πρόσωπό μας, αλλά καθρέφτης για να αντικρίσουμε τον εαυτό μας. Για να ζυγίσουμε τη δύναμη και τις αδυναμίες μας, για να αναμετρηθούμε με τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, για να παραδεχτούμε τα λάθη και τις αστοχίες μας, για να ψιθυρίσουμε τα όνειρά μας, τις κρυφές μας ελπίδες. 

Για να δούμε τον εαυτό μας στις αληθινές του διαστάσεις και, άρα, να έχουμε μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Βιογραφικά στοιχεία

Τασούλα Επτακοίλη

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε το 1968 στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία προτίμησε τη δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο (Μελωδία FM 99,2 και ΑΘΗΝΑ 9,84), σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2003 είναι συντάκτρια στην εφημερίδα Η Καθημερινή. Έχει γράψει άλλα έξι βιβλία: Το άλλο μου ολόκληρο (Εκδόσεις Πατάκη, 2016), μια προσωπική μαρτυρία για την απώλεια, την ποιητική συλλογή Η γυναίκα στο ασανσέρ (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018), το μυθιστόρημα Κέρμα στον αέρα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019) καθώς και τον Γουργούρη (Εκδόσεις Πατάκη, 2017), τον Γκάρη (Εκδόσεις Πατάκη, 2019) και την Τσαγιέρα που ανθίζει (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019) – ιστορίες για παιδιά αλλά όχι μόνο. Ζει στην Αθήνα.




Βιβλιογραφία