«Ταξίδι μέσα σε μια σταγόνα αίμα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ταξίδι μέσα σε μια σταγόνα αίμα

Μετάφραση:
Αγγελική Βασιλάκου

Ταξίδι μέσα σε μια σταγόνα αίμα
  • ISBN: 978-960-03-6587-0
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 176
  • 27 Σεπτεμβρίου 2021
  • € 15,00

Περίληψη

Πώς μπορεί να τελειώσει μια μέρα γιορτής; Στο Ακουακαλιέντε, ένα μικρό χωριό της Κολομβίας κοντά στη ζούγκλα, οι άνθρωποι διασκεδάζουν ανυποψίαστοι και ετοιμάζονται να εκλέξουν τη βασίλισσα της ομορφιάς στο καρναβάλι της χρονιάς. Τότε όμως εμφανίζεται ξαφνικά μια ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων οι οποίοι, χωρίς κανένα δισταγμό, θερίζουν τους πάντες. «Τρεις χιλιάδες φυσίγγια και μισή εκατοντάδα πτώματα κείτονται στο κέντρο του συνοικισμού, υποφωτισμένου απ’ την τελευταία αναλαμπή του λυκόφωτος». Έτσι αρχίζει τούτο το μυθιστόρημα, όταν οι ζωές πέντε διαφορετικών χαρακτήρων συγκλίνουν κατά τη διάρκεια ενός σημαδιακού απογεύματος που προσκρούει στην ανείπωτη βία, στο αδικοχυμένο αίμα. Ο χορός από τις φωνές των νεκρών, τέλεια ενορχηστρωμένος από τον ταλαντούχο συγγραφέα, θα κάνει τους αναγνώστες να βιώσουν τον ιλιγγιώδη τρόμο από την ατιμωρησία μίας ακόμη σφαγής που διέπραξαν οι παραστρατιωτικοί στις απομονωμένες περιοχές εκείνης της χώρας. «Γράφω γιατί διαβάζω, γράφω γιατί επέζησα στην ανόητη εφηβεία μου, γράφω γιατί δεν βρίσκω άλλο τρόπο να εκφράσω τα συμπεράσματά μου για τη ζωή, τον θάνατο και τον έρωτα», λέει ο Ντανιέλ Φερέιρα, ένας από τους πλέον συναρπαστικούς νέους πεζογράφους της Λατινικής Αμερικής.

 

«Αυτό το μυθιστόρημα μας στοιχειώνει και τοποθετεί τον Ντανιέλ Φερέιρα στην πρώτη γραμμή των νεότερων δημιουργών της ισπανικής γλώσσας».

Ενρίκε Σάντος Μολάνο


«Ένα εξαιρετικό βιβλίο, με πολλές αρετές στην τεχνοτροπία και το ύφος του, και αξιοθαύμαστη ακρίβεια στην εκτέλεση. Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα, όχι μόνο για τα όσα περιγράφονται αλλά και για πώς αυτά εξιστορούνται».

Κλαούδια Πινιέιρο

 

«Ο Ντανιέλ Φερέιρα καθιστά απολύτως σαφές με αυτό το βιβλίο ότι οι μεγάλες αφηγήσεις του αίματος και του θανάτου δεν έχουν τελειωμό».

Página 12


«Μια τοιχογραφία για το όνειδος μιας χώρας, αποτυπωμένο πάνω σε μια εκκλησία από το χέρι ενός καλλιτέχνη της υπαίθρου. Μια δημόσια καταγγελία. Ένα συγκλονιστικό έργο».

El Espectador

Βιογραφικά στοιχεία

Ντανιέλ Φερέιρα

Ο Ντανιέλ Φερέιρα γεννήθηκε το 1981 στο Σαν Βισέντε δε Τσουσουρί, στην περιοχή του Σανταντέρ, στην Κολομβία. Έχει γράψει τα βιβλία La balada de los bandoleros baladíes (Βραβείο Λατινοαμερικάνικου Μυθιστορήματος Sergio Galindo, Μεξικό 2010), Ταξίδι μέσα σε μια σταγόνα αίμα (Βραβείο Λατινοαμερικάνικου Μυθιστορήματος Alba, Κούβα 2011) και Rebelión de los oficios inútiles (Βραβείο Μυθιστορήματος Clarín, Αργεντινή 2014). Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του είναι το El año del sol negro (Alfaguara, 2018). Αυτοί οι τέσσερις τίτλοι, μαζί με τον επερχόμενο (εμπνευσμένο από την Ιλιάδα) που τιτλοφορείται Miedo a morir en el eclipse, απαρτίζουν την «Πενταλογία της Κολομβίας», ένα φιλόδοξο αφηγηματικό σχέδιο για τη βία του 20ού αιώνα. Το blog του (http://unahogueraparaqueardagoya. blogspot.com.co) βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, από το Ινστιτούτο Θερβάντες ως το καλύτερο ιστολόγιο για τη διάδοση του πολιτισμού στα ισπανικά, το 2013. Στο Hay Festival του 2017 συμπεριλήφθηκε στους 39 σημαντικότερους λατινοαμερικανούς συγγραφείς κάτω των 40 ετών.