Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ |
|
Sorry mate, won't work any more.
Σαράντα αιώνες μετά τη βιβλική καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, η ίδια εκείνη γη στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας ανοίγει και ένα μυστηριώδες βιολετί αλάτι αναβλύζει. Η εμφάνισή του αλλάζει τη γεωγραφία τριών ηπείρων και μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγοράς. H νέα ουσία δεν υπηρετεί, αλλά υπηρετείται. Καταδυναστεύει με τις ιδιοτροπίες της. Εθίζει με τη γεύση της. Υποδουλώνει με την αθόρυβη επιρροή της. Τα σύγχρονα Σόδομα, η «Αποικία», αποδεικνύονται πιο πανούργα και από τη βιβλική ακόμη εκδοχή τους. Μια αποπνικτική ατμόσφαιρα περιβάλλει τα καλά κρυμμένα μυστικά τους, και μόνο ένας άνθρωπος είναι σε θέση να τα ανακαλύψει: ο ανυποψίαστος ΦιλέαςΜπουκ, που μια νύχτα αλλιώτικη απ' τις άλλες θα κληθεί να λύσει το πιο σημαντικό σταυρόλεξο που επινοήθηκε ποτέ.
Τι είδε η γυναίκα του Λωτ; Ένα φαντασμαγορικό μυθιστόρημα, ένα συνεχές διανοητικό παιχνίδι, μια ανεπανάληπτη αλληγορία για το φόβο, την αμαρτία και την ενοχή, που ενεδρεύουν άλλοτε στους υγρούς δρόμους του «παραθαλάσσιου» Παρισιού κι άλλοτε στους σκοτεινούς διαδρόμους της ανθρώπινης συνείδησης.
«Μυθιστορηματικό γεγονός […] Είναι πράγματι τόσο σπουδαίο το Τι είδε η γυναίκα του Λωτ; Ναι […] Μια εξιστόρηση με τόσες αλλεπάλληλες ανατροπές και διαψεύσεις ώστε να αναρωτιέσαι τι θα γίνει παρακάτω σε κάθε ένα από τα κεφάλαια και ολόκληρο το έργο μαζί».
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, Η Καθημερινή
«Ένα οργουελικής έμπνευσης επιστολικό θρίλερ με σασπένς, πολιτική άποψη και πολλαπλές αλληγορίες στο πεδίο της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνίας και της θρησκείας».
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΙΜΠΛΗΣ, Τα Νέα
«Θα αποτολμήσω ένα ακόμα βήμα μέσα στον εκθαμβωτικό λαβύρινθο που έστησε για χάρη μας η Μπουραζοπούλου. Το βιβλίο της αποτελεί πάνω απ’ όλα έναν ύμνο στην ξεκαπίστρωτη μυθοπλασία και το έτερό της ήμισυ, την ανάγνωση με ανοιχτά μάτια κι ακόμα πιο ανοιχτό μυαλό».
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ελεύθερος Τύπος
«Ένα πρωτότυπο αλληγορικό μυθιστόρημα, εξόχως συναρπαστικό και ταυτόχρονα αρκούντως πολιτικό».
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΕΝΗΣ, Η Αυγή