«Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;

Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;
  • ISBN: 978-960-03-6931-1
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 488
  • 11 Οκτωβρίου 2021
  • € 20,00

Περίληψη

Σαράντα αιώνες μετά τη βιβλική καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, η ίδια εκείνη γη στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας ανοίγει και ένα μυστηριώδες βιολετί αλάτι αναβλύζει. Η εμφάνισή του αλλάζει τη γεωγραφία τριών ηπείρων και μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγοράς. H νέα ουσία δεν υπηρετεί, αλλά υπηρετείται. Καταδυναστεύει με τις ιδιοτροπίες της. Εθίζει με τη γεύση της. Υποδουλώνει με την αθόρυβη επιρροή της. Τα σύγχρονα Σόδομα, η «Αποικία», αποδεικνύονται πιο πανούργα και από τη βιβλική ακόμη εκδοχή τους. Μια αποπνικτική ατμόσφαιρα περιβάλλει τα καλά κρυμμένα μυστικά τους, και μόνο ένας άνθρωπος είναι σε θέση να τα ανακαλύψει: ο ανυποψίαστος ΦιλέαςΜπουκ, που μια νύχτα αλλιώτικη απ' τις άλλες θα κληθεί να λύσει το πιο σημαντικό σταυρόλεξο που επινοήθηκε ποτέ.

Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;
 Ένα φαντασμαγορικό μυθιστόρημα, ένα συνεχές διανοητικό παιχνίδι, μια ανεπανάληπτη αλληγορία για το φόβο, την αμαρτία και την ενοχή, που ενεδρεύουν άλλοτε στους υγρούς δρόμους του «παραθαλάσσιου» Παρισιού κι άλλοτε στους σκοτεινούς διαδρόμους της ανθρώπινης συνείδησης.

 

«Μυθιστορηματικό γεγονός […] Είναι πράγματι τόσο σπουδαίο το Τι είδε η γυναίκα του Λωτ; Ναι […] Μια εξιστόρηση με τόσες αλλεπάλληλες ανατροπές και διαψεύσεις ώστε να αναρωτιέσαι τι θα γίνει παρακάτω σε κάθε ένα από τα κεφάλαια και ολόκληρο το έργο μαζί».

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, Η Καθημερινή

 

«Ένα οργουελικής έμπνευσης επιστολικό θρίλερ με σασπένς, πολιτική άποψη και πολλαπλές αλληγορίες στο πεδίο της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνίας και της θρησκείας».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΙΜΠΛΗΣ, Τα Νέα

 

«Θα αποτολμήσω ένα ακόμα βήμα μέσα στον εκθαμβωτικό λαβύρινθο που έστησε για χάρη μας η Μπουραζοπούλου. Το βιβλίο της αποτελεί πάνω απ’ όλα έναν ύμνο στην ξεκαπίστρωτη μυθοπλασία και το έτερό της ήμισυ, την ανάγνωση με ανοιχτά μάτια κι ακόμα πιο ανοιχτό μυαλό».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ελεύθερος Τύπος

 

«Ένα πρωτότυπο αλληγορικό μυθιστόρημα, εξόχως συναρπαστικό και ταυτόχρονα αρκούντως πολιτικό».

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΕΝΗΣ, Η Αυγή

Βιογραφικά στοιχεία

Ιωάννα Μπουραζοπούλου

Η Ιωάννα Μπουραζοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε δημόσια διοίκηση και διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχει γράψει μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και διηγήματα. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ευρωπαϊκά λογοτεχνικά περιοδικά. Το μυθιστόρημά της Τι είδε η γυναίκα του Λωτ; τιμήθηκε με το βραβείο του περιοδικού (δε)κατά Athens Prize for Literature (2008) και κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα γαλλικά, αγγλικά και βουλγαρικά. To 2013 η αγγλική εφημερίδα Guardian το κατέταξε στα καλύτερα βιβλία επιστημονικής φαντασίας της χρονιάς και ήταν υποψήφιο για το British Science Fiction Association Award της ίδιας χρονιάς. Το πιο πρόσφατο έργο της, Ο Δράκος της Πρέσπας I – Η Κοιλάδα της Λάσπης, τιμήθηκε το 2015 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και το βραβείο του περιοδικού Κλεψύδρα.
Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις