«Ισορροπώντας στον άνεμο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ισορροπώντας στον άνεμο

Ιστορικό μυθιστόρημα

Στο εξώφυλλο πίνακας της Βάνας Λογοθέτη. Σχεδιασμός: Ξένια Τρύφων

Ισορροπώντας στον άνεμο
  • ISBN: 978-960-03-6963-2
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 304
  • 6 Ιουνίου 2022
  • € 16,00

Περίληψη

Κυκλάδες, δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Δυο νέοι, ο Παύλος και η Ευγενία, φίλοι από παιδιά, παρασύρονται στη δίνη του έρωτα. Απρόσμενα ο Παύλος συγκρούεται με τον πατέρα της Ευγενίας και αναγκάζεται να την εγκαταλείψει φεύγοντας στην Αίγυπτο.

Στις όχθες του Νείλου θα έρθει αντιμέτωπος με μιαν άλλη πραγματικότητα, ασχολούμενος με την παραγωγή και το εμπόριο του βαμβακιού, που τότε αποκαλούσαν «λευκό χρυσό». Η Ευγενία θα ταξιδέψει εκεί για να τον αναζητήσει, μάταια όμως. Κάποια στιγμή θα πληροφορηθεί από τις τοπικές εφημερίδες την απαγωγή του από Αιγύπτιους εθνικιστές και στη συνέχεια την απελευθέρωσή του. Όταν επιτέλους συναντηθούν, θα μάθει ότι στη ζωή του υπάρχει πλέον άλλη γυναίκα.

Λίγο καιρό αργότερα, ένα ιστιοφόρο φορτωμένο με βαμβάκι και με επιβάτη τον Παύλο εγκαταλείπει τελευταίο την Αλεξάνδρεια πριν απ’ τον βομβαρδισμό της, ενώ ένα ναυάγιο στη Μαύρη Θάλασσα φέρνει την ανατροπή…

 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, στην κοσμοπολίτικη Ερμούπολη, την Αλεξάνδρεια και την Κωνσταντινούπολη. Μια ματιά στη ζωή των Ελλήνων αστών και εμπόρων του 19ου αιώνα, με φόντο τα συγκλονιστικά γεγονότα της εποχής.

Βιογραφικά στοιχεία

Βασίλης Λογοθέτης

Ο Βασίλης Λογοθέτης έχει σπουδάσει νομικά και εργάζεται στη ναυτιλία διευθύνοντας γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία. Είναι αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Με τη λογοτεχνία ασχολείται πολλά χρόνια. Το μυθιστόρημά του Θυμάρι μεσοπέλαγα έχει επίσης εκδοθεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Οι γνώσεις που απέκτησε από την εργασία του και ως μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου, μαζί με την αγάπη για τη ναυτική ιστορία της χώρας μας και των νησιών της, τον βοήθησαν να αντλήσει στοιχεία για να γράψει το παρόν βιβλίο.
Βιβλιογραφία