«Πτήση CY284» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Πτήση CY284

Μυθιστόρημα
Πτήση CY284
  • ISBN: 978-960-03-6967-0
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 360
  • 23 Μαΐου 2022
  • € 16,00

Περίληψη

11 Οκτωβρίου 1967. Η πτήση CY284 φεύγει από το Λονδίνο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και σταθμεύει στην Αθήνα προτού αναχωρήσει για το αεροδρόμιο Λευκωσίας. Αλλά οι 66 επιβαίνοντες δεν θα φτάσουν ποτέ στην Κύπρο. Τα ξημερώματα της επομένης, κάπου κοντά στο Καστελόριζο, η επαφή του πύργου ελέγχου με το αεροσκάφος χάνεται.

Πρόκειται για συντριβή ή ανατίναξη; Οι Βρετανοί σπεύδουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την έρευνα, καθώς το αεροσκάφος είναι ένα βρετανικό Comet 4Β. Προτού καν περισυλλεγούν όλες οι σοροί, διαδίδουν ότι πρόκειται για ανατίναξη οφειλόμενη σε βόμβα με στόχο τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα-Διγενή, το αντίπαλον δέος του Μακαρίου. Μολονότι ο Διγενής δεν επέβαινε στο αεροσκάφος, η Ιστορία και οι συγγενείς των θυμάτων υιοθετούν τη βρετανική θεωρία.

Μισό αιώνα αργότερα, από ένα καπρίτσιο της τύχης, ο δημοσιογράφος Στρατής Λεονταρίτης αρχίζει να ερευνά την υπόθεση. Τότε ανασύρει και το Ημερολόγιο ενός ανθρώπου που ανήκε στο στενό περιβάλλον της βασιλικής οικογενείας της Ελλάδας, του επίσης δημοσιογράφου Ιάσονα Σπανίδη. Ένα μεγάλο και ένοχο μυστικό κρύβεται στις σελίδες αυτού του Ημερολογίου: στην αθέατη πλευρά της Ιστορίας, η Φρειδερίκη είχε διατάξει μια άκρως απόρρητη αποστολή…

Βιογραφικά στοιχεία

Ανδρέας Χατζηκυριάκος

Ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1964. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Πολιτικές Επιστήμες στο Indiana University, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Δημοσιογραφικών Οργανισμών στο Northeastern University, στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Από το 2003 διευθύνει την εταιρεία πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας ΓΝΩΡΑ Σύμβουλοι Δημοσιότητας, με δραστηριότητα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος για είκοσι τρία χρόνια, μεταξύ άλλων ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, διευθυντής ειδήσεων στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA Κύπρου και ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα και της ελληνικής υπηρεσίας του BBC.