«Ας φύγουμε λοιπόν» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ας φύγουμε λοιπόν

Νουβέλα
Ας φύγουμε λοιπόν
  • ISBN: 978-960-03-7067-6
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 128
  • 14 Νοεμβρίου 2022
  • € 14,00

Περίληψη

Μια μέρα και μια νύχτα, τον Σεπτέμβριο του 2012. Ο Θεοδόσης και ο Νίκος βρίσκονται στο πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση: έχουν μόλις κλείσει τα δεκαοκτώ, είναι φοιτητές και συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Είναι και οι δύο ερωτευμένοι με τη Δέσποινα, μια συνομήλική τους και ήδη πολύ δυναμική γυναίκα. Αυτή φαίνεται να ανταποδίδει και των δύο τα αισθήματα, συντηρώντας μια πυρετώδη κατάσταση αλληλεξάρτησης. Μέχρι το χάραμα της επόμενης μέρας το όλο ζήτημα πρόκειται να έχει κριθεί.

Οι τρεις τους, όπως και τα πρόσωπα που τους περιβάλλουν, ζουν μια καθημερινότητα γρήγορη αλλά και πνιγηρή. Επιδίδονται σε καταχρήσεις, συνάπτουν εφήμερες σχέσεις και ξοδεύονται σε διασκεδάσεις, ενώ ονειρεύονται το μέλλον. Αναζητούν την ομορφιά, ένα νέο ιδανικό, κάτι να πιστέψουν και να έχουν σαν οδηγό για τη ζωή τους που τώρα ξεκινάει.

 

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε ως νουβέλα, ή μάλλον ως «ανταπόκριση» ενηλικίωσης, αλλά καταλήγει να θυμίζει ελεγεία μιας γενιάς που μεγάλωσε ρομαντικά και προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα μέσα από σκληρές εκπλήξεις, διατηρώντας άσβεστο το πάθος της για τη ζωή και αμείωτη την αγάπη της για τον άνθρωπο.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Αλέξανδρος Διαμαντής

Ο Αλέξανδρος Διαμαντής γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει σπουδάσει Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στις Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως προπτυχιακός φοιτητής επιμελήθηκε σειρά εικαστικών εκθέσεων στο Θέατρο Σημείο (2013-2015). Έκανε το σκηνοθετικό του ξεκίνημα στο θέατρο το 2016 με τον Βέρθερο του Γκαίτε και στη συνέχεια σκηνοθέτησε Κοριολανό το 2017, Ντον Ζουάν το 2021 κ.ά., συνεργαζόμενος με σημαντικούς καλλιτέχνες απ’ όλο το φάσμα των τεχνών. Οι τρεις τελευταίες παραστάσεις του επιχορηγήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.