«Η Ήρα δεν ήταν ζηλιάρα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η Ήρα δεν ήταν ζηλιάρα

Αφήγημα
Η Ήρα δεν ήταν ζηλιάρα
  • ISBN: 978-960-03-7084-3
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 384
  • 28 Νοεμβρίου 2022
  • € 18,00

Περίληψη

Ποια γυναίκα δεν έχει ακούσει ότι είναι ζηλιάρα, γλωσσού, τρελή, υστερική, άσχημη, χοντρή, τεκνατζού, καριόλα, πουτάνα; Ότι θα μείνει γεροντοκόρη; Ότι φταίει για όλα; Γιατί είναι λάθος ν’ αγαπήσουμε κάποιον νεότερό μας; Γιατί όλοι μιλούν για σεξ αλλά κανείς δεν κάνει;

Ξεκινώντας από την Ήρα, την πιο παρεξηγημένη θεά όλων των εποχών, η Αστερόπη Λαζαρίδου, στο δεύτερο βιβλίο της, αναζητά δικαίωση κόντρα στα στερεότυπα. Μέσα από ιστορίες βγαλμένες από τη δική της ζωή και βιώματα πολλών ακόμη γυναικών, η συγγραφέας σχολιάζει με τόλμη και χιούμορ όσα παθαίνεις επειδή ακριβώς είσαι γένους θηλυκού. Νάρκισσοι που σε φτάνουν στα όριά σου, μια κοινωνία που σχολιάζει αν είσαι μόνη και άτεκνη, σύντροφοι που ζητούν να φέρεις «μια όμορφη φίλη σου» για τρίο, το ταλέντο να επιβιώνεις σε δύσκολες συνθήκες, παρελαύνουν σ’ αυτές τις ανατρεπτικές και απολαυστικές σελίδες.

Το κίνημα του #MeToo, ιστορίες παρενόχλησης και κακοποίησης, γυναικοκτονίες, αδιέξοδοι έρωτες, τραγελαφικά βράδια στη μεθυσμένη Αθήνα. Ένα βιβλίο-ψηφιδωτό της γυναικείας εμπειρίας, που αποτινάζει μία μία τις ταμπέλες κατά των γυναικών. Σαν το μυστικό ημερολόγιο που θα κρατούσαμε, αν μιλούσαμε τόσο ανοιχτά ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Βιογραφικά στοιχεία

Αστερόπη Λαζαρίδου

Η Αστερόπη Λαζαρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 πάνω στο ξέσπασμα της ντίσκο. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και «γραφιάς» στο Βήμα της Κυριακής και στα ΒΗΜΑgazino, ΒΗΜΑdonna, ΒΗΜΑmen, TV Guide, από το 2001 ως το 2015. Ασχολήθηκε με το πολιτιστικό και το κοινωνικό ρεπορτάζ, με γυναικεία θέματα και συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ζωρζ Σαρή, Μαρζάν Σατραπί, Ίρβιν Γιάλομ, Μόρισεϊ, Μαρσέλ Μαρσό κ.ά). Το 2008 συνυπέγραψε με τον σκηνοθέτη Βασίλη Μαυρογεωργίου τη διασκευή του βιβλίου Η Αλίκη στη xώρα των θαυμάτων για το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου. Θεατρικά της έργα έχουν ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (72 Ώρες) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (V for Victoria). Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα: Symbol, Protagon, Vice, Elle, Marie Claire. Έχει ασχοληθεί με την υποκριτική, το τραγούδι και τη μεταγλώττιση. Ασχολείται με το σενάριο, τη θεατρική συγγραφή και τη μετάφραση θεατρικών έργων από τα αγγλικά. Το αφήγημα Η Ήρα δεν ήταν ζηλιάρα είναι το δεύτερο βιβλίο της. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφόρησε και το πρώτο της βιβλίο, Μην πατάς ξυπόλυτη (Μάιος 2021). Αν ήταν ζώο, θα ήταν ζέβρα, γιατί αγαπάει τα πλάσματα που ξεχωρίζουν. Αν βρει τον άντρα της ζωής της, θα αφοσιωθεί στην παρασκευή σπιτικών μαρμελάδων.
Βιβλιογραφία