«Εφτά μέρες και έξι νύχτες» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Εφτά μέρες και έξι νύχτες

Μυθιστόρημα
Εφτά μέρες και έξι νύχτες
  • ISBN: 978-960-03-7314-1
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 400
  • 5 Νοεμβρίου 2024
  • Σύντομα διαθέσιμο

Περίληψη

Ένας ερημίτης ζει με τις λέξεις σε μια απόμερη γωνιά της Αττικής. Μια γυναίκα, ηγερία της βιομηχανίας του θεάματος, ζει στο Παρίσι. Τους χωρίζει η απόσταση, αλλά τους ενώνει ένα μυστικό που γνωρίζει μόνο εκείνη. 

Όταν τον συναντά, ένας τρομαχτικός σεισμός ανατρέπει τα σχέδιά της και την αναγκάζει να μείνει στο καλύβι του. Τότε το γειτονικό εργοστάσιο, χτυπημένο από τον Εγκέλαδο, καταρρέει, και έτσι από κοινού καλούνται να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος και τους σκοτεινούς επιχειρηματίες των σκουπιδιών, που έχουν στα σκαριά τουριστικά χωριά και καζίνα.

Το βιβλίο του Γιάννη Σιώτου θα μπορούσε να είναι ερωτική ιστορία, ψυχογράφημα, πολάρ αφήγημα, οδοιπορικό από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δοκίμιο για τη δράση της Μαφίας γραμμένο σαν μυθιστόρημα. Δεν είναι τίποτε από αυτά, αλλά λίγο από το καθένα. Ένα παραμύθι πλασμένο με τα ευρήματα πολύχρονης έρευνας, ένα πολιτικό θρίλερ για τις αθέατες εξουσίες που καταδυναστεύουν ανθρώπους και φύση. Ο αναγνώστης, στο τέλος, ίσως και να σκεφτεί ότι όσα διάβασε είναι ή μπορεί να γίνουν αληθινά.

Βιογραφικά στοιχεία

Γιάννης Σιώτος

Ο Γιάννης Σιώτος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομία και τουριστική οικονομία. Το 1981 άρχισε να εργάζεται ως οικονομικός συντάκτης σε ημερήσιες εφημερίδες. Το 1989 προσλήφθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα, στην οποία εννιά χρόνια αργότερα έγινε αρχισυντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ και υπεύθυνος των οικονομικών ενθέτων της εφημερίδας. Αποχώρησε το 2003, και έκτοτε αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει γράψει δοκίμια οικονομικής ιστορίας, νουβέλες και μυθιστορήματα, ενώ διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά. Για το βιβλίο του Μάνα πατρίδα, κακιά μητριά (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2023) τιμήθηκε με το Βραβείο Αφηγηματικού Πεζού Λόγου του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών.




Βιβλιογραφία