«Κατά βάθος νησιά» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Κατά βάθος νησιά

Κατά βάθος νησιά
  • ISBN: 978-960-03-7385-1
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • Υπό έκδοση

Περίληψη

Πώς ανέχεστε τόσα χρόνια ο ένας τον άλλο; Πώς καταδέχεσαι να ζεις μέσα σε αυτό το σώμα; Τι μισείς περισσότερο και τι λιγότερο στον εαυτό σου; Πότε χρειάστηκε να δοκιμαστεί περισσότερο η υπομονή σου; Πόσο να αντέξει κανείς μόνος;

Άνθρωποι-νησιά σπαρμένοι στις θάλασσες του κόσμου μέσα σε παράλληλες ιστορίες που τους υποχρεώνουν να κρύβουν μυστικά, να εμπλέκονται σε εγκλήματα και να πληρώνουν το τίμημα για τα λάθη και τα πάθη τους. Γυναίκες μόνες μέσα σε οικογένειες που δεν πίστεψαν, δοσμένες σε περιστασιακούς έρωτες, εξαρτημένες από τοξικούς συντρόφους, μάνες, κόρες και αδερφές που αλλάζουν τη μοίρα τους με κάθε κόστος. Άντρες εραστές, σύζυγοι, σύντροφοι και φίλοι, δραπέτες όλοι από ένα παρόν-φυλακή. Μικρά παιδιά, έφηβοι και ηλικιωμένοι που συναντώνται και χάνονται μέσα σε διαψεύσεις, ανατροπές και εξιλεώσεις. Από την Αμερική και την Ευρώπη ως την Ασία και την Αφρική, από Χριστούγεννα σε καλοκαίρια κι από γιορτές σε πένθη, τους ενώνουν ακρότητες, τραύματα και εγκλεισμοί. Και μόνο η τρυφερότητα μπορεί να τους κάνει να αποδεχτούν κατά βάθος μια πραγματικότητα που τους υποδέχεται χωρίς να τους κρίνει. Μια πραγματικότητα που να μπορούν να την αντέχουν.

Βιογραφικά στοιχεία

Θράσος Καμινάκης

Ο Θράσος Καμινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε Νομικά, Εγκληματολογία και Ιστορική Νοσολογία στο Παρίσι, όπου έζησε ως το 1992. Με δασκάλους σημαντικούς θεωρητικούς και κινηματογραφιστές, όπως ο Μαρκ Φερό, ο Ερίκ Ρομέρ και άλλοι, ολοκλήρωσε σπουδές στο Κινηματογραφικό Σενάριο και στη Σκηνοθεσία. Παράλληλα, συνεργάστηκε με ελληνικά περιοδικά ως συντάκτης-ανταποκριτής σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Με την επιστροφή του στην Αθήνα, εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης και έγινε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Στη γραφή εμφανίζεται το 1984, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της εφημερίδας Τα Νέα για το διήγημά του «Λεμονανθοί στις καγκελόπορτες». Με αυτό το διήγημα, που διασκευάστηκε για το θέατρο, μπαίνει στη θεατρική σκηνοθεσία το 1998. Έγραψε κυρίως για το θέατρο: την τριλογία 12 μήνες με 13 φεγγάρια, Φεγγαροβδομάδα και Το φεγγάρι στον υπερσυντέλικο, τις συλλογές μονόπρακτων Οι γυναίκες που οι άντρες τους λείπουν και Αποσπάσματα βουλιμικού λόγου, το μιούζικαλ Dreamstreet, το σπονδυλωτό έργο Tο επταήμερο, το δράμα Blitz (σε συνεργασία με τη Γωγώ Τσούρου) και δύο θεατρικά παραμύθια, Το τσίρκο πετάει (σε συνεργασία με την Ελένη Κονιδάρη) και Lost love stories, για το συγκρότημα LSD, το 2009. Έγραψε επίσης τραγούδια για θεατρικές παραστάσεις, σε μουσική Δήμητρας Γαλάνη, Mode Plagal, Κώστα Χατζόπουλου και άλλων. Ίδρυσε το Pocket Theatre και διοργάνωσε το ομώνυμο φεστιβάλ και το Story Telling Festival (2005-2014). Είναι ο δημιουργός του Μικρού Πολυτεχνείου στο Θησείο, το οποίο διευθύνει από το 2003. Διδάσκει στιχουργική, θεατρική και δημιουργική γραφή. Το 2018 μεταφράστηκε από τα γαλλικά και εκδόθηκε η διδακτορική του διατριβή «Το λαζαρέτο της Σύρου». Το πρώτο βιβλίο του από τις Εκδόσεις Καστανιώτη Τρία δεκαοκτώ εκδόθηκε το 2022. Το 2024 κυκλοφόρησε το μουσικό ημερολόγιο Υπνοβάτες με τραγούδια και κείμενά του σε μουσική και ερμηνείες της Δήμητρας Γαλάνη, της Μελίνας Τανάγρη, της Όλιας Λαζαρίδου, της Σοφίας Φιλιππίδου, της Κατερίνας Νιτσοπούλου (Anemos) και άλλων.

Ζει τους χειμώνες στο Γκάζι και τα καλοκαίρια στην Ερμούπολη.




Βιβλιογραφία