«Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ

Μυθιστορία

Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|E. ΠAΓKAΛOY

Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ
Νέα τιμή!
  • ISBN: 978-960-03-4510-0
  • σελ. 328
  • 4 Οκτωβρίου 2007
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Οι πράξεις αυτοθυσίας, ο δυνατός έρωτας, η φιλία, οι καθαρές ανθρώπινες σχέσεις, η αγάπη, η πίστη στο αύριο, η πεποίθηση ότι τίποτα δε μένει αμετάβλητο, αποτελούν τα βασικά στοιχεία του μύθου και της πραγματικότητας, της αλήθειας και της Iστορίας από τον Aύγουστο του 1949 μέχρι τη νύχτα της 21ης Aπριλίου του 1967. Μέσα σ' αυτό το χρονικό πλαίσιο, οι ήρωες του βιβλίου ξετυλίγουν το μίτο των γεγονότων της μετεμφυλιακής Ελλάδας, για να διασώσουν το όραμά τους και να ανταμώσουν με αξιοπρέπεια το μέλλον τους: ένα μέλλον δύσκολο, αβέβαιο, αλλά τρυφερό και δυνατό, όπως τρυφεροί και δυνατοί υπήρξαν πάντοτε και οι ίδιοι.
Το Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ δεν είναι μια εφησυχαστική μυθιστορία. Είναι ένα βιβλίο που αφυπνίζει, καθώς εκτυλίσσεται γύρω από ιστορικά και φανταστικά πρόσωπα, γύρω από νικητές και ηττημένους, κυρίως όμως γύρω από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της Ιστορίας, που αρνήθηκαν να υποταχθούν, γιατί πίστεψαν στη ζωή.

Βιογραφικά στοιχεία

Βασίλης Κολοβός

Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε το 1946 στο ορεινό χωριό Πετρωτό της Φθιώτιδας, στην επαρχία Δομοκού. Από τα δώδεκα χρόνια του εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο, κουρείο, ραφτάδικο, μπακάλικο, καφενείο, σε διάφορα εργοστάσια και στις οικοδομές. Πήγε στο νυχτερινό Γυμνάσιο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1967.

Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού το 1972. Έπαιξε με πάρα πολλούς θιάσους σε περισσότερες από εκατό παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Πήρε μέρος σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες και είκοσι τηλεοπτικά σίριαλ. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών επί τριάντα χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η επαφή του με το λαϊκό κίνημα άρχισε όταν έκανε τα πρώτα του μεροκάματα και συνεχίζεται ακόμη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Θυμάσαι, πατέρα;, κυκλοφόρησε το 1994. Το δεύτερο, με τίτλο Η αυλή με τα σπασμένα όνειρα, το 1998, οι Αγίες των ημερών τους το 2001, Το καλοκαίρι μάς προσπέρασε το 2003 και το Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ το 2007. Το Θυμάσαι, πατέρα; επιλέχθηκε το 1998 να είναι για τέσσερα χρόνια η βασική διδακτέα ύλη στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας, μαζί με τον Επιτάφιο του Ρίτσου, την Αυλή των θαυμάτων του Καμπανέλλη και τη Σαρκοφάγο του Ιωάννου.

Επισκέφθηκε το Σίδνεϊ τέσσερις φορές, προσκεκλημένος από την εκεί ελληνική κοινότητα. Μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο του και έδωσε τις διαλέξεις: «Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ειρήνης», «Η Επανάσταση του ’21 και ο στρατηγός Μακρυγιάννης», «Κώστας Βάρναλης, ο οδηγητής του λαού μας» και «Φώτης Αγ­γουλές, ο λαϊκός μας ποιητής».




Βιβλιογραφία